S kvalitním bytovým vodoměrem si můžete být jisti vaší spotřebou vody

S kvalitním bytovým vodoměrem si můžete být jisti vaší spotřebou vody

Sdílejte

S kvalitním bytovým vodoměrem si můžete být jisti vaší spotřebou vody

Všichni máme rádi přehled o spotřebě energií a to stejné platí v dnešní době i u spotřeby vody. Snažíme se ji co nejvíce snížit a tak šetřit finance i životní prostředí.

Abychom si byli jisti, že jsou naše informace přesné a údaje na měřícím zařízení odpovídají skutečnosti, je potřeba, abychom zajistili pravidelné kontroly, případně výměnu starého vodoměru.

Co ovlivňuje výběr správného bytového vodoměru

Autor obrázku: zeevveez

Čeká-li vás výměna a instalace vodoměrů, je důležité zamyslet se nad tím, které z na trhu nabízených jsou pro vás ty nejvhodnější. Poradit se můžete u odborné společnosti, která má s instalatérskými pracemi, měřiči tepla a vodoměry letité zkušenosti. Právě takovou je společnost Inmes.

Vodoměry je možné repasovat, tzn., že jsou demontovány, provede se oprava a opětovně se namontují. U vodoměrů namontovaných po roce 2012 je kontrola sjednocena na interval 5 let, u starších je nutné provést kontrolu po 4 letech u vodoměru teplé vody a 6 letech u vodoměru studené vody.

Při volbě nového bytového vodoměru je dobré dbát na jeho citlivost, kdy je možné vybrat vodoměr měřící od 60l/hod, 30l/hod nebo 15l/hod. Dále berte zřetel na konstrukci a ochranné prvky, které zamezí nechtěnému ovlivňování spotřeby. Zvláště v bytových domech, kde bývají vodoměry instalovány za dveřmi bytů je zabezpečení velmi důležité.

U výběru vhodných bytových vodoměrů nedejte na cenu, ta totiž není parametrem, ale je přímo úměrná parametrům vodoměrů. Díky kvalitnímu měřidlu je zajištěno spravedlivé vyhodnocení spotřeby vody pro všechny uživatele.

Citlivost a zabezpečení bytových vodoměrů

Mokroběžné vodoměry díky mokroběžné konstrukci a velké citlivosti dokážou odhalit i nízké průtoky vody, např. 5 l/h, kdežto suchoběžné vodoměry jej nezaznamenají. Problém tak může nastat například u protékající toalety, která sice za den vyplýtvá „pár“ litrů vody, v propočtu za několik měsíců či let je to však velmi výrazná zbytečná spotřeba. Právě citlivé vodoměry, které vám může společnost Inmes instalovat, umí tyto nepatrné úniky zachytit.

Výrobci dbají na zabezpečení vodoměrů a stále zdokonalují metody, jak zabránit nechtěným narušením měření. Kvalitní bytový vodoměr má celomosaznou konstrukci, tvrzené minerální sklo, spojka není magnetická, můžou mít ochranné pouzdro proti navrtání, jsou plombované z obou stran, případně mají zpětnou klapku.

Zajistěte si i vy instalaci kvalitních a přesných bytových vodoměrů a získejte jistotu nad kontrolou spotřebované vody.

Rate this post
Sdílejte