Krytý bazén

Krytý bazén

Sdílejte

Krytý bazén

Milovníci vody a hlavně plavání, jistě rádi uvítají možnost, jít si kdykoliv zaplavat, a to i bez zdlouhavých cest na koupaliště či do aquaparků. Jít se odreagovat do bazénu třeba na půl hodiny, a neztratit cestami ani pět minut, je snem všech pracovně vytížených lidí, kteří nemají času nazbyt, ale zrovna tak těch líných, kteří neradi váží cestu kamkoliv. A i když je to investice nemalá, je dlouhodobá a jistě ji uvítáte nejenom Vy, ale i Vaši blízcí. Navíc i děti budou mít více pohybu, protože v dnešní době vévodí dětským životům zejména počítače.

Autor obrázku: tropictraveler

Za jakéhokoliv počasí

Zatímco v odkrytém bazénu se můžete koupat jedině v dobrém počasí, v bazénu vnitřním či krytém, kdykoliv si zamanete. Déšť ještě není takovou překážkou, jako třeba chladné počasí či vítr, který i teplou vodu rychle ochladí. V podstatě se dají odkryté bazény používat pouze v letním období, kdy je venku teplo a svítí slunce, které otepluje vodu. V zimních a chladných dnech si však těžko zajdete do odkrytého bazénu zaplavat …tedy, nesnesete-li studenou či ledovou vodu.

Náležitosti

Vhodným řešením může být, jak jistě každého napadne, zastřešení dosavadního venkovního bazénu. Aby byl však bazén použitelný i v chladných zimních dnech, nestačí pouze zastřešit jakýkoliv z bazénů, třeba ty staré betonové, jenž jsou ještě v některých případech k vidění. Velmi podstatným faktorem je i ohřev vody a udržování tepla. Je ale nejspíš jasné, že každodenní plavání nemá v plánu snad nikdo …existují ovšem i výjimky. Další možností také je, nechat si umístit bazén přímo do domu – k tomu je ale samozřejmě potřeba dům s nemalou plochou.

Elegantní řešení

Bazén jako takový, nemusí být pouze bazénem, do kterého si jdete čas od času zaplavat. Může se stát i místem, kde se budete rádi scházet se svými blízkými či kamarády, bavit se a užívat života. Bazén je bezesporu i dobrou volbou pro přátelské večírky. Proto si i okolí bazénu přizpůsobte Vašemu standardu. Například pro bazén umístěný v domě, kolem něhož je zahrada, jsou velmi dobrou volbou velká prosklená okna, která budou od stropu až k zemi. Navíc to dodá i nádech přepychu a majestátnosti.

Rate this post
Sdílejte