Vybrat si bazén nafukovací, nebo plastový?

Vybrat si bazén nafukovací, nebo plastový?

Sdílejte

Vybrat si bazén nafukovací, nebo plastový?

By: Ohad Cadji

Máte zahradu a přemýšlíte, jestli si do ní pořídit nafukovací bazén, nebo jestli je výhodnější bazén plastový? Chcete si v létě užít koupání doma v pohodlí a nemačkat se na přeplněném koupališti, kde je spousta lidí, hluku a nemáte zde absolutně žádné soukromí? Kde pokud si budete chtít dát kávu, nebo nanuk, tak se vám to pěkně prodraží?

Především proto chceme mít bazén doma, na své zahradě, kde nebudeme muset platit vstup, vodu budeme mít čistou a budeme mít vše po ruce s dostatkem soukromí.

Řešíte, jestli vybrat bazén nafukovací, nebo plastový?

Záleží, kolik chcete do bazénu investovat.

Nafukovací bazén

Má především výhodu takovou, že jej vyndáte jen na dobu, kdy se chcete koupat. Je samozřejmě levnější a ušetří vám za vodu. Ve větších nafukovacích bazénech si již můžete kvalitně zaplavat a užít si vydatného koupání. Nevýhodou je, že se vám bazén může snadno rozbít, či prasknout a pak je třeba koupit bazén nový. Nicméně nejde o nikterak závratnou investici.

Pokud není pěkné počasí, bazén stačí vypustit a schovat a na vaší zahradě je pak další prostor, který je opět volný.

Bazén plastový

Plastový bazén můžete mít buď zapuštěný do země, nebo můžete mít bazén nadzemní se schůdky. Jedná se již o poměrně vysokou investici, ale pokud toužíte po skutečném bazénu, do kterého budete moci skákat, budete v něm moci plavat, tak si jej pořiďte.

Bazén není třeba nijak zvlášť udržovat. Většinou se vám o údržbu postará firma, u které jste bazén pořídili. Výhodou je, pokud si bazén necháte i zastřešit. Můžete se pak v něm koupat za deště, za chladnějšího počasí, v bazénu nebudete mít napadaný nepořádek a ochráníte své malé děti před pádem do hluboké vody. V zimě pak můžete mít pod zastřešením schované letní květiny, protože zastřešení má skleníkový efekt.

Rate this post
Sdílejte