I přímo pod střechou je krásně

I přímo pod střechou je krásně

Sdílejte

I přímo pod střechou je krásně

Mnozí lidé se bojí a nechtějí bydlet v podkroví, protože omezený prostor pro ně není příjemný a mají pocit, že se zde snad udusí. Avšak pravdou je, že toto místo může být nejen krásným, ale také velmi praktickým bydlením.

Šikmé plochy lze dobře využít

Přestože se mnozí bojí právě šikmých ploch, které jsou v podkroví naprostou jistotou, tak právě tyto šikminy nemusí být nevýhodou. Naopak, když se s tím dobře poperete, tak nakonec můžete dojít k tomu, že je můžete velice dobře využít, zejména pokud chcete mít ve svém domě něco originálního. Do šikmin můžete vložit vestavné skříně, avšak nebojte se zde dát jen police, které právě na šikminách působí velice originálním dojmem. Někteří lidé se dokonce nebojí ani dát do šikmin dveře, které přizpůsobí tak, že je na jistém místě trochu oříznou, ale i to může vypadat pěkně.

Spánek jako v nebi

Na bydlení přímo pod střechou, tedy v podkroví jsou nejlepší střešní okna. Pravdou je, že někteří lidé to kritizují, ale na druhou stranu musí být úžasný pocit, když si večer lehnete do postele a vidíte přes střešní okno na hvězdy na nebi. Je to nejen příjemné, ale také zdraví prospěšné, tedy aspoň podle některých vědců, kteří tvrdí, že pohled na nebe člověka uklidňuje, což znamená, že prospívá na lidskou psychiku. A pokud jste také odpůrcem střešních oken, tak si místo nich nechte udělat vikýře, což je snad ještě krásnější, než samotné střešní okno a rozhodně to působí přirozeněji, pokud jste zvyklí na život v patře.

Málo místa, znamená málo nákladů

Pravdou je, že tyto prostory jsou pro někoho útulné, pro jiné k udušení, avšak to, co nemůže ovlivnit lidský pocit je jejich praktičnost. Protože když bydlíte v podkroví, tak nemůžete mít moc vysoké stropy, samozřejmě, že jsou zákonem dány jisté rozměry, ale jedná se o nižší normy, než na život v patře. A nižší stropy znamenají, že ušetříte za topení, protože jak je známo, teplý vzduch se drží u vrchu, a tak vám nižší stropy zaručí, že se místnost daleko dříve vyhřeje, takže nemusíte spálit tolik energií či paliva, jak kdybyste bydleli v patře.

Musíte umět pracovat s prostorem

Pokud člověk chce, tak si udělá krásné bydlení i v těchto menších prostorách. Stačí, když si bude moci pohrát s tím, že bydlí přímo pod střechou. Je důležité, jaké vyberete barvy, aby se místnosti prosvítili a také množství věcí, které dovnitř umístíte, aby byl byt vzdušný. Můžete se také poradit s odborníky, kteří vám pomohou udělat i v menším prostoru příjemné hnízdečko.

 

Bydlení v podkroví je sice prostorově omezené, avšak když si jej dobře vybavíte, tak z něj můžete udělat velice útulné bydlení.

 

Rate this post
Sdílejte