Rekonstrukce či zařizování nové koupelny – kdy zvolit vanu a kdy sprchový...

Rekonstrukce či zařizování nové koupelny – kdy zvolit vanu a kdy sprchový kout?

Sdílejte

Rekonstrukce či zařizování nové koupelny – kdy zvolit vanu a kdy sprchový kout?

Žádná domácnost, ať už se v ní pohybuje velká rodina, nebo starší manželský pár či single jedinec, se neobejde bez koupelny a s ní spojenou hygienou. Jestliže přemýšlíte nad tím, jestli je pro vás lepší sprchový kout, vana nebo třeba sprchový box, je dobré vědět, jaké výhody nabízí který typ.

Vana a s ní spojený relax

Pro všechny, kdo si nedovedou představit život bez možnosti napustit si horkou lázeň a oddechnout si po náročném dni, je vana jako vysvobozením. Je fakt, že pro její napuštění spotřebujete více vody, ale ušetřit zase můžete za návštěvy wellness center. Díky jejím mnoha funkcím, o něž může být obohacena, si můžete dopřát bublinkovou koupel, masáž za pomoci trysek a spoustu dalšího. I při menší ploše koupelny si díky rozmanitosti velikostí a tvarů vany můžete vybrat takovou, která vám bude vyhovovat.

V případě, že máte malé děti, ji velmi oceníte. Vejdou se do ní tři děti, užijí si spoustu zábavy, koupání vám zabere méně času a ani spotřeba vody nebude tak citelná.

Pohodlné a úsporné sprchové kouty

Pokud se v bytě zdržujete jen občas, snažíte se šetřit, kde se dá, nebo jste starší a vstupování do vany vám již není příjemné a s přibývajícím věkem se stává stále nesnadnější, vyberte si sprchový kout. Díky velké škále designů vám vytvoří jedinečnou atmosféru koupelny, vybírat můžete z více tvarů, velikostí, výšek vaniček, zabarvení skla či plexiskla…

Praktické jsou i sprchové kouty s vyšší vaničkou, kde si lze napustit vodu a na chvíli si např. sednout a nahřát se. Ve sprchových koutech i boxech se používají i sklopná sedátka pro pohodlnější mytí zvláště starších osob, nebo pro případ, se se chcete sprchovat déle a moci se při tom pohodlně posadit.

Moderní sprchové boxy

Sprchové boxy jsou stále oblíbenější. Nabízí totiž velké množství příslušenství, které vám pomůže odstranit zatuhlé svaly, nahřát se, oddechnout si. Vybavením mohou být např. hydromasážní trysky, funkční ruční sprcha, horní sprcha navozující tropický déšť, reproduktor pro poslech rádia, ventilátor… Design boxů zapadne do každé koupelny.

Rate this post
Sdílejte