Význam radiátoru v koupelně a podle čeho jej vybírat

Význam radiátoru v koupelně a podle čeho jej vybírat

Sdílejte

Význam radiátoru v koupelně a podle čeho jej vybírat

By: Chalon Handmade

Koupelna, pro většinu mužů místo, které slouží pouze k hygieně, může být však i oblíbeným místem žen či dětí. A i když sami nepřipisujeme koupelně natolik velký význam, abychom do ní investovali více než minimální částky, přesto bychom si měli uvědomit, že nežijeme-li v domácnosti sami, musíme se bezesporu ohlížet i na přání a potřeby ostatních …i když to může v některých případech stát o něco více, než bychom chtěli. Koupelnu pochopitelně vytváří zejména vana či sprchový kout a umyvadlo. Velký význam je však připisován i radiátoru.

Radiátor plní své poslání

Dnes už snad nikomu nepřijde divné, že lidé chtějí mít zkrátka v koupelně teplo. A není divu! Máme-li se totiž vysvléct v ledové koupelně, přijdeme spíše o zdraví …můžeme se tak lehko nachladit, což je v dnešní době jednoznačně nežádoucí. Mnohem příjemnější pak dozajista je, vstupovat do hezky vyhřáté koupelny, která nám může poskytnout relaxaci, či pouze procítěný pocit tepla při sprchování. Také kvůli malým dětem by měly být koupelny vyhřívány, aby nedošlo k jejich nachlazení, neboť malé děti mají imunitu podstatně slabší než dospělí lidé. V zimě pak bude vyhřátá koupelna dozajista jedním z nejvyhledávanějších míst domácnosti nejedním jejím členem.

S ohledy na všechny členy domácnosti i na Vaši peněženku

Zatímco někomu postačí v koupelně pouze hřející trubka od topení, jiní vyžadují skutečné a všudypřítomné teplo. To ovšem znamená, že je to bude stát více peněz. Rozhodně ale není třeba zoufat, protože v dnešní době jsou k dispozici velmi úsporná topení, která se nejenom rychlé ohřejí, ale zároveň nespotřebují tolik energie a velmi rychle vytápí dané prostory. Zrovna tak už si nebudete muset hyzdit koupelnu zbytečně velkými, masivními a nepříliš hezky vypadajícími radiátory, které navíc ani pořádně nehřejí. Namísto toho si stačí pořídit „plošný“ radiátor, který je velmi tenký a rozprostírá se na podstatně větší ploše. Sice tím zakryjete větší část stěny, ale většinou všechny stěny v koupelně ani nevyužijete. Při výběru radiátoru pochopitelně záleží i na velikosti koupelny …prodejce Vám však určitě poradí, kolik m² ním vytopíte.

Vedlejší využití radiátoru

Tyto „placaté“ koupelnové radiátory Vám s sebou navíc přináší i další využití. Mimo vytápění Vaší koupelny, Vám poslouží i jako sušák – a kde jinde se v zimě suší mokrý ručník, do kterého jste se po teplé sprše či koupeli utřeli? Rozhodně nenajdete lepší místo než teplé topení. Dalším plusem je, že Vám oproti starým radiátorům ušetří značnou část místa ve spodní části stěny, jelikož nejsou natolik široká. Někteří na něj jistě budou také zavěšovat všelijaké domácí potřeby, či si na něj odkládat oblečení.

Rate this post
Sdílejte