Jak si lehce poradit s výběrem ideální postele a matrace?

Jak si lehce poradit s výběrem ideální postele a matrace?

Sdílejte

Jak si lehce poradit s výběrem ideální postele a matrace?

Bez kvalitního spánku nebudete v životě spokojeni. Spánek je jedinou dobou, kdy může lidské tělo efektivně regenerovat. Zatímco spíme, tělo připravuje energii na další den. Pokud je mu to znemožněno, projeví se to negativně na naší fyzické kondici i na psychickém stavu. Nepodceňujte proto ani vy výběr vhodné postele a matrace. Stačí dodržet jen několik základních pravidel.postel-s-uloznym-prostorem-iva-lux-vyklop-masiv-buk

Čemu se věnovat při výběru postele

V první řadě se zaměřte na kvalitu konstrukce. Musí být stabilní, nesmí se viklat, vrzat ani naklánět. Co se týče materiálu, největší popularitě se těší postele z masivu, které se vyznačují vysokou odolností. Koupit lze i postele s konstrukcí z lamina, kovu či postele čalouněné. Pozor si dejte na výšku matrace – je důležité, aby se vám z ní dobře vstávalo. Standardní výška je 35 až 45cm, pokud máte potíže se vstáváním volte postele o výšce 45+cm.

Postel je třeba vybírat i podle designu. Postel se stane dominantou ložnice, měla by proto dokonale ladit s jejím celkovým uspořádáním. V potaz je třeba vzít ještě několik dalších maličkostí – seznámí vás s nimi tento průvodce výběrem kvalitní postele.

Jak si poradit s matrací?

Bez matrace je i ta nejkvalitnější postel k ničemu. Její výběr proto nepodceňujte. Matraci vybírejte podle vlastních potřeb. Je nejlepší zajít do obchodu a matraci si přímo zde vyzkoušet. Tímto způsobem nejlépe zjistíte, jaká tuhost a jaký materiál vám vyhovuje nejlépe. Matraci poté lze koupit na internetu, kde bývají ceny o něco nižší. Důležité je, aby měla matrace zóny.

Lepší jsou matrace se 7 zónami, vhodnou volbou jsou i 5-ti zónové modely. POZOR – matrace se zónami nejsou vhodné pro děti! Další praktické rady pro výběr ideální matrace nabízí průvodce výběrem ideální matrace.

Kde koupit výhodně?

S velmi zajímavou nabídkou přichází internetový obchod BezvaPostele.cz. Jeho sortiment tvoří kvalitní postele z masivu, lamina i čalouněné ve stylovém provedení a čeká tu i nabídka prvotřídních matrací, včetně zdravotních.

Rate this post
Sdílejte