Máme doma Japonsko

Máme doma Japonsko

Sdílejte

Máme doma Japonsko

Chcete mít klidnou, harmonickou domácnost, kde by si klidně dalo i meditovat? V tom případě, byste se měli dát na Japonský styl. Do své domácnosti dostanete nejen klid, ale také až extrémní praktičnost, protože vše musí k něčemu sloužit.

Soulad s přírodou

Japonský styl vyžaduje, abyste byli v souladu s přírodou, proto musí být váš dům či byt prosvětlený, vzdušný a hlavně z přírodních materiálů. Není divu, že nejpoužívanějším materiálem je dřevo, konkrétně bambus. Avšak lze použít i jiné náhrady. Pokud přemýšlíte nad látkami například jako závěsy, tak ideální je hedvábí anebo jiné látky, avšak musí to být podobně lehké a vzdušné materiály.

Až extrémně praktické

Pokud opravdu chcete tento styl, měli byste přemýšlet nad veškerými prvky, které do domu použijete, protože japonský styl vyžaduje, aby vše bylo praktické a se vším se dalo pohnout, protože dům se mění podle počasí. V zimě je třeba, aby byl dům uzavřený, naopak v létě musí být úplně vzdušný. Proto je nutné, abyste nakoupili nábytek, s kterým bude jednoduchá manipulace, abyste si se svým domem mohli hrát. Je naprosto běžné, že najednou prohodíte místnosti a podobně, což přinese změnu vašemu životu, což je rozhodně dobré. Takovým dominantním prvkem tohoto stylu jsou posuvné stěny, právě díky jejich variabilitě, protože můžete pokoje různě propojit anebo naopak oddělit. A samozřejmě, že by v japonském domě neměly chybět ani paravány, které jsou takovým typickým doplňkem, který je zároveň praktický, protože zajišťuje vaše soukromí.

Výběr nábytku

Pokud jste se někdy dívali na film či seriál, který se odehrával v japonské domácnosti, tak jste si určitě všimli, že veškerý nábytek je poměrně nízký. Pro vás nejvíce neobvyklé jsou jejich jídelní stoly, které jsou tak nízko, že k nim nelze použít židle, ale jen nějaké polštáře či polstrované rohože. Samozřejmě, že je to pro vás trochu extrém, protože na to nejsme zvyklí, ale do japonského stylu to jednoznačně patří. Tyto kousky nábytku bývají zpravidla tmavších barev, protože tím světlým prvkem jsou stěny pokojů.

Voda k přírodě patří

Dalším prvkem, který zahrnujeme pod japonský styl, jsou doplňky spojovány s vodou, protože voda a její hučení navazuje příjemnou atmosféru a pocit, že jsme někde venku u rybníčka, proto se také doporučuje pořídit si doplňky, které jsou vodou doplněny. Často se jedná o kameny, po kterých voda stéká a podobně.

Doplňky jsou důležité, ale opatrně s nimi

Doplňky nepochybně patří ke každému stylu, a co se týče toto japonského stylu, tak musíte vybírat opatrně, protože prostor musí působit vzdušně. Proto se nejčastěji používají jen různé lampičky, které pokoji ještě dodává více světla. Tradiční je vysoká lampa z rýžového papíru, ale rozhodně neuděláte nic špatně, když vyberete tradiční květinovou ozdobu – ikebana.

Japonský styl je krásný a harmonický, navíc velmi praktický, tak proč to nezkusit?

Rate this post
Sdílejte