O všem rozhoduje pohovka

O všem rozhoduje pohovka

Sdílejte

O všem rozhoduje pohovka

Když si zařizujete novou domácnost anebo jen jednu místnost, vždy byste měli zažít tím, jak by to mělo vypadat vcelku. A proto se začíná dominantním prvkem, v případě, že se jedná o obývací pokoj, tak před koupí konferenčního stolku byste už měli mít doma pohovku.

Proč je důležité mít pohovku už doma?

Když si kupujete konferenční stolek, tak většina lidí se dívá jen na vzhled, cenu a praktičnost, což je rozhodně správně. Ale další důležitý aspekt, na který byste určitě neměli zapomínat, je výška stolku. Protože stolky mohou být různě vysoké a to, jak vysoký by měl být stolek ve vaší domácnosti, se odvíjí od toho, jakou máte pohovku.

Příliš malý stoleček

Jsou lidé, kterým se líbí moderní nízké stolky. Ony opravdu působí takovým milým dojmem, a proto jsou oblíbené, avšak tyto stolky mohou být také zlým snem. Pokud máte pohovku, do které krásně zapadnete, což znamená, že je nízká a zároveň měkká či hluboká, že opravdu zajdete do toho svého místečka, tak je nízký konferenční stolek opravdu špatný nápad. Když budete chtít se stolku cokoliv podat, tak se budete muset za sedačky hrozně ohýbat, abyste dosáhli na to, co potřebujete a nakonec zjistíte, že se raději budete dívat na něco, co se vám nelíbí, než abyste museli zase prodělat proces sahání po ovladači.

Vysoký sed, nízký stůl

Pokud se vám nízké konferenční stolky opravdu líbí a strašně si je přejete mít ve svém obývacím pokoji, tak musíte podle toho přizpůsobit pohovku. Pro lidi, kteří mají nízké stolky, je lepší pořídit si vysokou pohovku, kde člověk sedí vzpřímeně anebo trochu tvrdší pohovku. Protože z této pohovky se vám bude daleko pohodlněji sahat pro věci, které budete mít na stolku, protože to bude přirozený pohyb, který vás nebude natolik omezovat, jako když jste zapadli do nízké sedačky.

Ani nízký ani vysoký

Pokud se bojíte, že neodhadnete tu správnou výšku konferenčního stolku, tak zvolte zlatou střední cestu, čímž je stolek, který je stejně vysoký, jako vaše pohovka. Protože stejná velikost by neměla překážet ani, když budete mít měkkou a nízkou pohovku a ani v opačném případě, což je tvrdší a vyšší pohovka, takže by se dalo říct, že vyhovuje každé variantě. Avšak pokud budete stolek využívat nejen na položení hrnku s čajem, ale chcete zde i jíst, tak vás z předklonu budou bolet záda, ale jak říkají maminky „v obývacím pokoji se nejí“.

 

Najít ten správný konferenční stolek, tak aby vyhovoval vašim parametrům, což znamená výška a vzhled bude možná trochu složité, ale určitě natrefíte na takový, který bude pro vaši domácnost ideálním.

Rate this post
Sdílejte