Osvětlení je důležité, vybírejte pečlivě

Osvětlení je důležité, vybírejte pečlivě

Sdílejte

Osvětlení je důležité, vybírejte pečlivě

By: outreachr.com

Osvětlení je velmi důležité hlavně proto, že působí na naše oči. Na kvalitním typu by se rozhodně nemělo šetřit. Osvětlení je totiž důležité nejen na zrak, ale i na psychiku.

V dobře prosvětlené místnosti se cítíme lépe, než když jsme v místnosti tmavé, protože nám světlo způsobuje mnohem příjemnější pocity, než tma. Světla však mohou vytvořit i intimní atmosféru a pak také slouží k orientaci v prostoru v momentě, kdy už je tma.

Nejvíce intenzivní světlo by mělo být v kuchyni a v obývacím pokoji.  Důležité je také osvětlení jídelního stolu. Další místo, které chce intenzivní osvětlení, je pracovní stůl. Místo na kterém píšeme, čteme a jsme u počítače.

Závěsné světlo se dává nad  jídelní stůl a do obývacího pokoje. Do chodeb a koupelen se hodí světlo stropní. Do ložnice si klidně můžeme dovolit dát světlo tlumené.

Jak stropních, tak závěsných světel je celá řada a vybrat si pro vás nebude těžké. Musíte samozřejmě myslet na to, aby se nebouchaly styly, ale aby k sobě vše v interiéru a to i včetně světel ladilo. Často využívaná jsou také bodová světla, která získala na oblibě velmi rychle a dodnes patří mezi nejoblíbenější. Co se týká světla v obývacím pokoji, tak tam si můžete dovolit dát světlo výrazné. Do ložnice se pak spíše hodí zdobené.

Samotnou kapitolu potom tvoří světla dětská, která mohou být ve tvaru zvířátka, letadla, či jiného dětského motivu, které má vaše dítě rádo. Je toho skutečně mnoho, co svému dítěti do pokojíčku můžete dát. K dostání jsou také světla s oblíbenými pohádkovými postavami, které děti milují. I barevně si můžete vybrat z velké škály odstínů. Často se uchylujeme k jedné, nebo dvěma barvám v dětském pokojíčku a v těchto barvách pak můžeme sehnat i osvětlení, které do něj dáme. Určitě by ale děti měly mít v pokojíčku více než jedno světlo – jedno by zcela jistě mělo být umístění na stropě, ostatní mohou být lampičky a to jak u postele, tak i na psacím stole.

Rate this post
Sdílejte