Jak vybrat PVC podlahu?

Jak vybrat PVC podlahu?

Sdílejte

Jak vybrat PVC podlahu?

pvc_podlaha_beauflor

PVC podlahy přináší do jakéhokoliv interiéru nádech moderní doby. Jedná se o podlahovou krytinu, která je spojená s dlouhou životností, přijatelnou cenou a poměrně vysokou povrchovou odolností. Několikavrstvý syntetický materiál je použitelný v domácím prostředí i v komerčních prostorách. Mnoho lidí dnes stále zaměňuje PVC za lino. Ale zatímco linoleum se vyrábí z přírodních materiálů, PVC je umělá hmota.

Jak vybrat PVC podlahu je otázkou, před jejímž zodpovězením se vyplatí znát několik důležitých faktů týkajících se této krytiny. Možná pak s naprostou určitostí budete vědět, jaké PVC podlahy jsou vhodné do toho či onoho prostředí.

Heterogenní nebo homogenní PVC?

Padne-li volba na tento typ podlahového materiálu, hned v úvodu svého výběru narazíte na dvě varianty provedení. Ty se liší především svojí strukturou vrstev, v rámci nichž lze narazit na tu nášlapnou, nosnou nebo samotný dezén.

Každý z typů PVC má i odlišné užití

  • Heterogenní PVC – Je složené z několika na sebe nalisovaných vrstev (nášlapná vrstva, dezén, horní PVC, nosné vlákno, spodní PVC). Další vrstvou neboli ochranným prvkem může být tzv. PUR, který zajišťuje snadnou údržbu a je nanesený jako poslední vrstva na PVC. Hlavním rozdílem od homogenních PVC je možnost výběru různých dezénů od dřevěných imitací, přes kámen, dlažbu apod. PVC je odolnější, čím vyšší má nášlapnou vrstvu. Tvrzené heterogenní PVC je vhodné např. do škol, nemocnic, úřadů apod.
  • Homogenní PVC – skládají se pouze z jedné vrstvy hmoty (jsou celoprobarvené). Používají se do vysoce zatěžovaných prostor (montážní haly, vstupní prostory). Nevýhodou je, že tyto podlahy jsou pouze v jednobarevném nebo melírovaném provedení.

K rozluštění otázky jak vybrat PVC podlahu vám pomohou i zásadní vlastnosti polyvinylchloridového materiálu.

pvc_podlaha_forbo

V čem spočívají výhody PVC?

Vzhledem k obsahovému složení PVC podlahy lze očekávat vysokou stálost, a to především z hlediska tvaru a barevnosti. Pružný materiál je snadno omyvatelný a nedrží se na něm prach, což ocení hlavně alergici.

K otázce jak vybrat PVC podlahu lze přistupovat i z pohledu pořizovacích nákladů, jež v tomto směru předčí jiné a mnohem dražší podlahové krytiny. Za zmínku stojí i teplené a zvukové vlastnosti ve spojení s možností aplikace na podlahové topení.

PVC podlahy můžete zakoupit v pásech a celých rolích, které se velice jednoduše a pohodlně pokládají. Zkrátka ideální řešení pro zákazníky vyžadující přírodní vzhled s minimem jakékoliv údržby.

Pro výběr té pravé podlahy, koberce a příslušenství k pokládce podlahových krytin se obraťte na naše podlahové studio Supellex s pobočkami v Praze, Brně, Plzni, Ostravě a Velké Bíteši.

Rate this post
Sdílejte