Máte doma botník? Pozor na to, jak v něm umístíte boty!

Máte doma botník? Pozor na to, jak v něm umístíte boty!

Sdílejte

Máte doma botník? Pozor na to, jak v něm umístíte boty!

Botník je součástí většiny domácností. Při jeho nákupu se je samozřejmě nutné soustředit především na kvalitu, nicméně poté záleží především na tom, jak v něm umístíte boty.Eobuv9

Boty do botníku nelze dát „nazdařbůh“

Většina lidí příliš neřeší, jak obuv do botníku umístit. Jenže to je chyba, neboť právě tento krok může mít značný vliv na jejich životnost. Problém nastává především v případě, když doma větší množství obuvi. Zejména ženy přitom mívají tendence pořizovat dámské boty v řadě variant. Potom je ale nutné dodržovat několik podstatných pravidel.

  • V prvé řadě platí pravidlo, že by boty neměly v botníku příliš namačkány. V tomto ohledu rozhoduje skutečnost, kolik a jakou obuv doma máte. Samozřejmě že dámské lodičky se svými rozměry výrazně liší od pánských outdoorových bot.
  • U některých botníků není zajištěno dostatečné odvětrávání. I to může být problém, neboť obuv by měla „dýchat“. Rozhodně tedy nedoporučujeme botník zcela uzavírat, a pokud ano, mělo by se jednat o dřevěný výrobek, neboť právě dřevo „dýchá“ samo o sobě.
  • Upozorněme i na to, že by se do botníku v žádném případě neměla dostat mokrá či špinavá obuv. Vlhkost totiž nejenže neprospívá samotným botám, ale může mít negativní vliv také na dřevo a další materiály, z nichž jsou botníky obvykle vyráběny.

Několik tipů na závěr

Botník by měl být samozřejmě umístěn co nejblíže vchodovým dveřím. V opačném případě totiž budete mít tendence nechávat obuv na zemi, což vytváří nepořádek. Doplňme, že si aktuálně lze pořídit botník se zásuvkou, do níž lze umístit také různé krémy či tkaničky, takže můžete mít všechny potřebné věci na jednom místě.

Rate this post
Sdílejte