Proč tolik milujeme svíčky

Proč tolik milujeme svíčky

Sdílejte

Proč tolik milujeme svíčky

Kdo z nás svíčky doma nemá? Většinou každý máme svíčky, které nám slouží jednak jako dekorace, dále potom jako prostředek, který naší místnost provoní a pak nám také způsobí dobrou náladu.

Dříve byly svíčky pořizovány z důvodu, aby si s nimi mohli lidé svítit, dnes je ten důvod spíše estetický. Se svíčkou můžete navodit romantickou atmosféru, kterou si vychutnáte nejen doma, ale ve spoustě restaurací. Tyto produkty se nevyrábí už je z vosku, ale také z gelu, parafínu, nebo z včelího vosku. Těch vosků je pak celá řada. Největší luxus a atraktivitu potom přináší ty z vosku včelího. Proč jsou tyto svíčky tolik oblíbené? Protože vydrží dlouho hořet a navíc místnost velmi příjemně provoní. Nespalují nepříjemné zplodiny a nepáchnou.

Proč včelí vosk

Svíčky z včelího vosku ionizují ovzduší, proto jsou vhodné k počítačům, elektrickým přístrojům jako je televize, telefon, počítač, tablet a podobně. Pokud patříte mezi kuřáky, tak si klidně můžete u těchto svíček zapálit svou oblíbenou cigaretu, protože svíčky pohlcují pach.

Svíčku ze včelího vosku si můžete doma sami vyrobit a to z včelí plástve, která je zbavená medu. Koupit se dají pláty, které stačí srolovat a do středu pak přidat knot. Jiný způsob výroby vlastní svíčky z včelího vosku není vhodný. Rozhodně se nehodí odlévat jej do forem.

Svíčka může znamenat i nebezpečí

Plamen svíčky může způsobit požár, proto rozhodně svíčku nenechávejte bez dozoru a neopouštějte svou domácnost, bez toho aniž byste svíčku nejprve uhasili. Při zapalování se ujistěte, že minimálně v rozsahu deseti centimetrů není nic, co by mohlo způsobit požár, ani tak ale svíčku nenechávejte bez dozoru. Velký pozor si dejte na záclony, ubrusy, sedačky, ubrousky a podobné, velmi nebezpečné věci.

Svíčka by měla být položena na nehořlavých podložkách. Nedávejte ji do blízkosti televize, kde je zdroj tepla. Některé svíčky mohou být skutečně nebezpečné a mohu to potvrdit z vlastní zkušenosti. Svíčka ve skle mi praskla, nebo knot začal hořet neskutečně mnoho. Okamžitě v takových případech uhaste svíčku a zkraťte knot.

Rate this post
Sdílejte