Hliníková okna jsou okna na celý život

Hliníková okna jsou okna na celý život

Sdílejte

Hliníková okna jsou okna na celý život

Okna jsou nedílnou součástí každé stavby a významně se podílí na komfortu bydlení. Nejde o zanedbatelnou investici, proto bychom měli být prozíraví a myslet do budoucnosti. U nás jsou nejčastější volbou plastová nebo dřevěná okna. Na západ od nás je ale daleko častější měnit okna za hliníková. Možná si řeknete, že jsou sice určitě nejlepší volbou, ale jejich cena vám přijde příliš vysoká. Díky této investici ale snížíte celkové náklady na opravy a užívání domu. Až nastane doba, kdy byste dnes pořízená plastová okna měnili zase za nová, s hliníkovými okny nebude žádná výměna potřeba.

Okna z hliníku jsou v mnoha směrech výjimečná

Hliníková okna jsou výjimečně pevná, což je základní vlastnost oken. Proto se používají zejména u velkých prosklených ploch. Hliník zaručí tvarovou stálost, prakticky napořád. Díky vícekomorovým řešením, těsnění a kvalitnímu zasklení se můžete těšit na akustickou a tepelnou nepropustnost. Co jistě ocení úplně každý, to je téměř úplná bezúdržbovost těchto oken. Na rozdíl od plastu nebo dřeva je hliník materiál nehořlavý a také dobře odolává násilnému vypáčení. U méně kvalitních oken bývá často v nižších patrech potřeba instalovat ochranné mříže navíc, čímž se investice prodraží.

Rozmanitost povrchové úpravy a tvaru hliníkových oken

S hliníkem se dobře pracuje, je pevný, ale tvárný a nebrání rozmanitostem estetických řešení. Zajímavé výplně stavebních otvorů jsou jednou z možností, jak učinit nemovitost něčím neobvyklou. Zvolit můžete hliníková okna jednoduchá, ale i dělená, různě členěná, kruhová, s oblouky a úkosy. Hliník umožní efektní a zároveň dokonale funkční řešení. Povrchová úprava hlinkových profilů přináší také zajímavé možnosti. Jedná se o široké spektrum barev ze škály RAL, epoxidovou úpravu nebo napodobení struktury dřeva.

Kde kvalitní okna pořídit

Nevzdávejte se komfortu a bezpečí dobré investice. Naopak, dobře si propočítejte náklady, které s sebou přinášejí na první pohled „levná“ řešení. Kvalitní hliníková okna od společnosti Slovaktual vás nezklamou a jsou i cenově velmi přijatelná. Dopřejte si komfort v podobě oken na celý život!

Rate this post
Sdílejte