Plastová okna – výborná izolace od chladu i hluku, vysoká životnost a...

Plastová okna – výborná izolace od chladu i hluku, vysoká životnost a rozmanitost stylů za skvělou cenu

Sdílejte

Také jste dospěli k názoru, že je potřeba vyměnit vaše stará okna za nová? Ať už vás k tomu vedou funkční vlastnosti opotřebovaných oken, nebo estetičnost, či hledáte okna pro svou úplně novou stavbu, zde jsou důvody, pro které se investice do plastových oken zaručeně vyplatí.

Archiv VEKRA
Archiv VEKRA

Tepelná izolace

Plastová okna řeší problém s únikem tepla. Vynikají výbornými izolačními vlastnostmi a přinášejí úsporu nákladů na teplo.

Není pravda, že čím více komor plastové okno má, tím je kvalitnější. Zásadní vliv na izolační vlastnosti plastových oken má jejich stavební hloubka, ostatně to platí obecně pro všechna okna. Pokud je plastový profil rozdělen na pět a více izolačních komor je to optimální konstrukční řešení. Spíše se zabývejte výběrem typu zasklení, které tvoří většinu plochy okna a vlastnosti tak velmi podstatně ovlivňuje. Zasklení trojsklem poskytuje lepší izolaci.

Mnoho typů a barev

Ať už potřebujete okna, jež budou vypadat jako původní, stará, tvarově atypická, nebo požadujete barevné provedení, jež neprozradí, že jde o plastová okna, vyberete si. Okna jsou vyráběna na míru a přesně dle přání a potřeb klienta.

Barevná paleta dovoluje sáhnout po modelech, jež budou netradiční, barevně zdůrazní celkový ráz domu, ale také ta, jež budou nenápadná, decentní.

Plastová okna vynikají snadnou údržbou, není potřeba o ně speciálně pečovat.

Archiv VEKRA

Bariéra chránící interiér od hluku

Jestliže je váš dům či byt poblíž rušené ulice nebo společnosti, která svou činností vytváří hluk či permanentní nepříjemný šum, plastová okna prostředí v interiéru znatelně ztiší. Pokud vás hluk trápí výrazně, pak se ptejte na speciální protihlukové zasklení. Pozor – klasické trojsklo neposkytuje lepší útlum hluku než běžné dvojsklo. Protihlukové zasklení to jsou lepená skla spojená speciální folií.

Na samotné sklo je pak dobré nechat nalepit ještě tzv. bezpečnostní folii, která chrání před vysypáním skla při rozbití. Oceníte ji zejména v případě, že máte malé děti, ale také, pokud chcete případným zlodějům ztížit vniknutí do vašeho domu. Skleněná výplň okna či dveří totiž zůstane držet na místě i při rozbití skla.

Samotná folie však bohužel neochrání před vypáčením okna. Je proto dobré dohlédnout i na další prvky zabezpečení okna jako jsou zamykací klika, zabezpečení pantů z oceli a uzamykatelný mechanismus okna.

Okna od českých firem

Díky tomu, že se plastová okna vyrábí již mnoho let, společnosti získaly mnoho zkušeností jak při výrobě, tak montáži a použití materiálů. I české společnosti vyrábí okna špičkové kvality, proto máte-li rádi českou práci, s jistotou na našem trhu najdete kvalitního výrobce. Stačí pohledat si jejich reference, najít zkušenosti klientů v diskuzích na internetu a pak společnosti sdělit své požadavky.

Cenovou nabídku vám vytvoří během pár dnů zdarma, okna často přijdou i zdarma zaměřit a každoročně přináší zajímavé slevy, akce, bonusy k objednávkám zdarma.

Rozhodnete-li se pro plastová okna, budete jistě spokojeni a oceníte jejich cenu, funkčnost i kvalitu.

Rate this post
Sdílejte