Bydlení v panelovém domě ano či ne?

Bydlení v panelovém domě ano či ne?

Sdílejte

Bydlení v panelovém domě ano či ne?

V dnešní době je na našem realitním trhu velký výběr nemovitostí a je jen na Vás, zda si vyberete bydlení v rodinném domě nebo v panelovém. Pokud si vyberete bydlení v panelovém domě (bytě), mohli by Vás zajímat výhody i nevýhody tohoto bydlení.

Výhody bydlení v panelovém bytě

  1. Jako první bych určitě uvedla nízkou cenu oproti pořízení domu, tedy pokud se tu bavíme o pronájmu, ale i koupě panelového bytu Vás vyjde stále levněji než nový domeček.
  2. Jako další výhodu bych uvedla dostupnost do centra. Spousta panelových domů je vystavěna blízko center, takže pokud potřebujete do lékárny, obchodu či na poštu, stačí Vám k tomu pár minut chůze pěšky nebo jízda MHD, což jistě ocení starší občané, kteří nejsou majiteli vozidla.
  3. Další výhodou je bezstarostnost. Všichni, kdo jste vlastníci domu, jistě znáte situaci, když se Vám něco na Vašem domečku pokazí nebo kdy je potřeba něco opravit ať už je to děravá střecha, rozbitý plot nebo výměna oken. Tyto starosti Vám v panelovém domě odpadají. Tuto výhodu ocení lidé, kteří jsou hodně vytíženi např. dětmi nebo prací a na další povinnosti už jim nezbývá tolik času.
  4. Za další výhodu můžeme považovat i atypický vzhled různých panelových domů. V dnešní době je na našem realitním trhu velký výběr nemovitostí, takže není problém si vybrat barvu panelového domu či celkový vzhled domu. Toto ocení spíše náročnější klientela (podnikatelé, celebrity apod.)
  5. A jako poslední výhodu bych uvedla společenství různých lidí. Podle mě není nic příjemnějšího, než se např. před domem posadit na lavičku a popovídat si se sousedem či sousedkou. Samozřejmě pokud máte rádi svůj klid a lidem se spíše straníte, pro Vás bude rozhodně lepší opatřit si rodinný domek.

Nevýhody bydlení v panelovém domě.

Tyto nevýhody si nebudeme číslovat. Každý si v dnešní době na něčem nějakou tu chybu určitě najdeme. Za nevýhodu bydlení v panelovém domě, můžeme považovat hluk např. v centru města (auta, tramvaje, autobusy, apod.) za nesnesitelný, ale myslím si, že postupem času si na to každý člověk může zvyknout a za delší dobu tyto zvuky nebudete ani vnímat (vlastní zkušenost).

Možná bych zmínila ještě jednu malou nevýhodu na bydlení v panelovém domě a to se týká milovníků zahrádky. Říkáte si – celý život jsem bydlel v domečku a teď mám bydlet v paneláku? Co já tu budu jen celý den dělat? Chybí Vám Vaše zahrádka? Tak ani Vy nemusíte zoufat. Jednoduše si pořiďte byt s balkónem. Nejen, že budete mít krásný výhled a přehled, ale zároveň si na Vašem balkóně můžete udělat malou zahrádku a výhoda takové zahrádky? Už nikdy nebudete muset odhánět ptáky od Vašich čerstvě zasázených bylinek. Takže bude stačit pouze pár hezkých květináčů, semínka a nějaké to posezení. Za sebe bych doporučila ratanový nábytek. Ten je pro takovou zahrádku na balkóně jako stvořený a nakonec pár drobných dekorací a pak ze šedého a nudného balkónu máte oázu klidu.

A co říci závěrem o bydlení v panelovém domě? Snad jen už jen to nebojte se toho. I bydlení ve společenství za čtyřmi stěnami v malém bytě může být příjemné.

Rate this post
Sdílejte