Dokonalá domácnost je snem každé hospodyňky

Dokonalá domácnost je snem každé hospodyňky

Sdílejte

Dokonalá domácnost je snem každé hospodyňky

By: Evil Erin

Také toužíte po dokonalé domácnosti, ale máte pocit, že snad nikdy neuklidíte doma na jedničku, že vždy někde něco bude a vy se tím budete trápit? Pokud vám na něčem hodně záleží, pak to pro vás bude těžké přijmout.

Jste-li perfekcionista, tak jen těžko vydržíte koukat na tu tečku na dveřích bez toho, abyste ji šli utřít. I když máte jen málo místností na úklid, tak i tak to bude nejspíše fuška. V málo místnostech je hodně věcí nakupených na jednom místě a proto i tady je úklid náročnější. V rozlehlých místnostech, kde je hodně prostoru, je většinou sice méně věcí, ale zase je prostor větší, takže zaberete čas tím, že budete uklízet větší prostory. Nikdy nemůžete uklidit úplně dokonale a vždy někde něco prostě přehlédnete.

Začněte pokaždé úklid odshora

Prah a pavučiny vymeťte nejprve v horních vrstvách a pak se přesuňte do prostor spodních. Nejhorší je nadzvedávat všechny předměty a uklízet i pod nimi. Pokud se vám to nechce dělat týden co týden, tak si na toto vyhraďte alespoň jeden den v měsíci. Nemusíte to dělat až tak úplně pravidelně.

Velkou fušku vám dají okna. Kdo přišel na to, jak je umýt a zároveň vyleštit beze šmouh, ten má vyhráno. Je to skoro nadlidský výkon a často nad mytím trávíme dlouhé časy. Ani ne tak nad mytím, jako nad leštěním. Pokud přijdete na zázračný přípravek, utěrku, či leštičku, tak se jí nevzdávejte a doporučujte ji dál. Je spousta žen, které by za tyto rady daly nevím co.

Je samozřejmě také důležité vědět, že existuje velmi mnoho přípravků, které jsou na různé povrchy. Jiný používáme na dlažbu a kachle a jiný na dřevo. Pak jsou ale i multifunkční prostředky, které můžete použít na cokoliv. Takové já osobně mám velmi ráda, protože čistí cokoliv a ještě šetří místo, ale i peníze, protože toho nemusíte kupovat tolik. Nejhorší je mít doma tolik prostředků, že je není kam dát a neustále je pak měnit podle toho, jaký povrch zrovna čistíme, či myjeme.

Rate this post
Sdílejte