5 tipů, jak vymalovat byt

5 tipů, jak vymalovat byt

Sdílejte

5 tipů, jak vymalovat byt

Malování bytu je pro jistě pro mnohé z vás noční můrou. Nedá se ale nic dělat, kdo by se chtěl každý den koukat na špinavé stěny, z nichž už opadává původní malba a je vidět až na omítku. Pokud vás v brzké době čeká malování, přijdou vám vhod následující rady.

1. Malování jde lépe s kvalitním náčiním

Malování stěn pokojů nemusí být tak náročné a zdlouhavé, pokud mát k dispozici veškeré potřebné náčiní. Základem je samozřejmě vhodná barva. Na její nanášení potřebujete válečky. Profesionálové z firmy AC Malířství, kteří provádějí malířské práce v Plzni, doporučují nakoupit alespoň 2 – 3 velikosti válečků. Na velké plochy se hodí širší váleček, k rohům pak takzvaný zárohák. V každém kvalitním obchodě by vám měli být schopni detailněji poradit.
Kromě toho je dobré si pořídit také mřížku, díky níž se dá z válečku či štětce snadno odstranit přebytečná barva, která pak netvoří kapky na stěnách i na podlaze.

Malování

2. Nepodceňte přípravu

Před započetím malování pokojů v Plzni firma AC Malířství doporučuje svým zákazníkům pečlivou přípravu. Zahrnuje vynesení nábytku ven z místností, které se malují. Pokud nějaký nábytek nejde přemístit, pečlivě jej zakryjte igelitem či hadry. Praktickou záležitostí je také oblepení lišt a zásuvek lepicí páskou. A hlavně nezapomeňte zakrýt podlahu. V případě, že na ní máte položený koberec, je dobré jej srolovat a přemístit.

3. Jak na výběr barev

Před započetím prací si důkladně rozmyslete, jaké barvy na stěny použijete. Trendem jsou spíše světlejší barvy. Malíř pokojů v Plzni ze zmíněné firmy AC Malířství upřednostňuje ty barvy, které jsou odolné vůči setření. Déle vydrží a jsou i příjemnější na pohled.
Důležité je rovněž správné namíchání barvy. Připravte si takové množství, aby vám vystačilo na celý pokoj. Při dodatečném míchání se totiž může stát, že se netrefíte do správného odstínu.

4. Nátěry provádějte vícekrát

Jeden nátěr je málo. Při malování pokojů je vhodné nátěr alespoň 1 – 2x opakovat, jinak může barva prosvítat a může být vidět starší nátěr.

5. A na závěr úklid

Aby pokoj zářil novotou a malování tak splnilo svůj účel, je třeba se vrhnout na důkladný závěrečný úklid. Setřete a vysajte veškerý prach a nečistoty, aby se nemohly zachytávat na čerstvě namalované stěny. Otřete i veškerý nábytek. Zejména ten, který přisouváte ke stěnám.

Rate this post
Sdílejte