Úprava pitné vody

Úprava pitné vody

Sdílejte

Úprava pitné vody

Řešíte využití vašich vodních zdrojů? Každá voda je jedinečná. Každá voda vyžaduje jiný přístup. Pravděpodobně chcete docílit nejefektivnějšího využití vodních zdrojů a snížit náklady na upravenou vodu. Než se pustíte do úprav pitné vody, přečtěte si následující článek.

Hygienické zabezpečení upravované vody

Velmi častým cílem úprav pitné vody je hygienické zabezpečení upravované vody. Úprava vody spočívá v odstranění mikrobiálního oživení a zamezení kontaminace celého systému. Úpravna vody využívá různé systémy a nástroje. Nejčastějším způsobem úprav pitné vody je dávkování roztoku chloranu sodného či jiného oxidačního činidla. Dále se používá desinfekce UV zářením a ozonizace.

Mobilní úpravna vody

Mobilní úpravny pitné vody se často používají při haváriích a výjimečných stavech. Tyto úpravny pitné vody zajišťují zdroj pitné vody nezávisle na umístění. Mobilní úpravny vody často využívají obce, průmyslové podniky a rodinné domy.

Moderní systémy úpravy vody

Každá voda vyžaduje jiný typ úprav pitné vody. Pro dosažení nejoptimálnějšího využití vodních zdrojů je potřeba neustále hledat nové postupy. Při správném postupu lze také snížit náklady na upravenou vodu. Základem každé úpravy vody je filtrace vody. Během filtrace vody často dochází k odstranění nerozpuštěných látek. Dále se jedná o odželezňování, iontovýměnu a změkčování vody. K odstranění nežádoucích látek z vody se používají různé filtrační materiály.

Úpravě vody se věnuje společnost G-servis Praha. Tato společnost se snaží aktivně vyhledávat a zkoušet nové technologické postupy. V dnešní době se dostávají do popředí membránové procesy založené na separaci látek pomocí různě propustných přepážek. Právě tyto procesy aktivně vyhledává společnost G-servis Praha. V rámci úprav pitné vody společnost využívá ultrafiltraci a reverzní osmózu.

Rate this post
Sdílejte