Aby i vaše zahrádka byla originální aneb Zahradní fontána

Aby i vaše zahrádka byla originální aneb Zahradní fontána

Sdílejte

Aby i vaše zahrádka byla originální aneb Zahradní fontána

By: ECraig4

Mnoho lidí touží po tom, aby jejich zahrada byla místo pro odpočinek, proto se také snaží pečovat o ní a zdobit jí různými dekoracemi, aby navázali tu správnou atmosféru. Opravdové kouzlo do vaší zahrady přinese zahradní fontána.

Proč mít na zahradě fontánu?

Znáte ty americké filmy, kde každá bohatá rodina má velkou zahradu s fontánou? A mnozí právě po tom touží. Kromě toho je fontána opravdu kouzelný předmět, který dokáže zahradu úplně změnit, dokonce můžeme říct, že zahradní fontána dodá i nevzhlednému místu jistou eleganci. A rozhodně na nás zahrada s fontánou působí úplně jinak, je nám tak nějak vnitře sympatičtější a my se v ní cítíme lépe.

Určeno pro každou zahradu

Existuje mnoho druhů zahradních fontán. Nejen, že se odlišují velikostí a materiálem, ale hlavně designem. Existují fontány s antickou tématikou, vedle nich jsou klasické kamenné či fontány v podobě dřevěných sudů, avšak najdete i extrémně moderní zahradní fontány. A záleží jen na vás, do jakého stylu byste chtěli ladit svou zahradu.

Jak fontány fungují

Samozřejmě, že každý člověk ví, jak vypadá fontána. Jde o jistý tvar, z kterého tryská voda. Princip zahradních fontán, aby voda tryskala, je velmi jednoduchý. Stačí fontánu doplnit čerpadlem, které tlakem vodu vytryskne. Rozdíl může být v o čerpadlech, záleží na tom, jak vysoko by měla voda stříkat, podle toho také potřebujete různě silné čerpadla. Některé zahradní fontány zakoupíte už i s čerpadlem, ale u mnohých si musíte čerpadlo dokoupit sami.

Kde nakupovat

Tak jako veškeré jiné věci a dekorace na zahradu můžete i zahradní fontánu zakoupit v zahradnictví anebo také v květinářství. Avšak zde najdete jen omezený výběr. Pokud chcete něco originálního a zajímavého, tak navštivte internet, kde si můžete vybírat opravdu z mnoha. A zda se vám ani na internetu nebude nic zdát pěkné, tak můžete zkusit i firmy, které se zabývají zahradními fontánkami a některé z nich vám dokážou vyrobit originální dílo, jaké si přejete.

Firma na zahradní fontánku?

Některým se zdá zbytečné platit jiným za to, aby do vaší zahrady nainstalovali zahradní fontánu, avšak vy si tím sami ušetříte mnoho času a starostí. Protože firma přijede, poradí vám, vy si řeknete, co chcete, ona udělá plán. Vy ho buď scházíte či řeknete své výhrady a pak se nemusíte o nic starat a firma přijde, postaví a zprovozní. A vy budete mít krásnou zahradu, aniž byste se museli namáhat.

Fontánou na zahradě se nemůže pyšnit každý a přitom je to tak krásná dekorace, která dodá zahradě kouzelnou atmosféru.

Rate this post
Sdílejte