Co vše udělat na jaře na zahradě

Co vše udělat na jaře na zahradě

Sdílejte

Co vše udělat na jaře na zahradě

By: The Greenery Nursery and Garden Shop

Na jaro se těší každý zahrádkář a to hlavně proto, že bude moci svou zahradu probudit a opět se o ni starat.

Zahrada už se nám pomalu, ale jistě, začíná po zimě probouzet, a tak je čas začít s pracemi na ní. V první řadě je třeba shrabat napadané listí od podzimu, pokud máte vysokou trávu, je dobré ji posekat.

V březnu a dubnu je ideální období na to, abychom vysadily stromy a keře. Pokud chceme na své zahradě pěstovat zeleninu a rostliny, začínáme v době, kdy už jsme si jisti tím, že nebude mrznout. Na jaře se také účinně zbavíme plevele.

Jestli chceme vysadit něco nového, je k tomu jaro naprosto ideální dobou. Pokud chcete na zahradě pěstovat maliny, pak je vysaďte v březnu a to samé platí o borůvkách. Začátkem dubna pak můžete začít vysazovat jahody.

Na jaře se také začíná s hnojením. Hnojíme nejen rostliny, ale také ovocné stromy. Hnojení je potřeba v rozsahu takovém, aby odpovídalo kvalitě vaší půdy. Motyčkou prokypřete půdu na záhoně, protože zde začíná růst plevel, toho se samozřejmě zbavte. Zbavovat se plevele je třeba během celého jara i léta, bude mít tendenci neustále růst.

Jesliže začínáte zasévat ovoce a zeleninu na začátku března, je potřeba použít pařeniště. V půlce března pak můžete začít se sázením ředkviček, špenátu, raného salátu, hrášku, kořenové zeleniny, česneku a podobně.

Pokud chcete vysadit i cibuli, tak tu nechte až na duben. Sázet můžete začít i bylinky. Ty mohou být nejen v záhoně, ale i doma, na parapetu, anebo na balkóně.

Pěstujete-li růže, tak z nich na konci března sundejte ochranu před zimou a odhrňte kořeny. Rozhodli-li jste se pěstovat letní rostliny, dejte si je za okna až začátkem května. Čím déle je budete mít doma, tím lépe pro ně. Nejlepší je pro ně skleník nebo pařeniště, kam můžete tyto rostlinky ukrýt a kde se jim dobře povede ještě dříve, než si je dáte za okna.

Rate this post
Sdílejte