Praktické a hezké polstry na zahradní nábytek

Praktické a hezké polstry na zahradní nábytek

Sdílejte

Praktické a hezké polstry na zahradní nábytek

Textil dokáže udělat se zahradním nábytkem mnohdy divy. O tomto pravidle vědí své zejména ženy. Jsou to ony, které mají cit pro design, barvy a materiály. A hlavně polstry na zahradní nábytek vždy vybírají z praktických tkanin. Jedná se o takové tkaniny, které snadno odolají rozmarům počasí, a jejich údržba je jednoduchou záležitostí.

Jaké trendy letos poletí?

Letos se hlavním hitem v oblasti polstrů na zahradní nábytek staly především pestré barvy. Můžete se opět těšit na pěkně jásavé barvičky, z nichž nejoblíbenější je trávově zelená a oranžová, pastelová limetka, a klasické odstíny béžové, vínové, hnědé a mořsky modré. Zajímavou možností jsou typy polstrů, které jsou zhotoveny v oboustranném provedení. Takže na přední a zadní stranu polstru je použita kontrastní barva. Na trhu najdete například tyto barevná provedení žlutooranžové či zelenooranžové kombinace.

Ničím neobvyklým není provedení tónu v tónu. Trendem i nadále zůstávají káro a proužky, a samozřejmě i typické letní motivy stylizovaných květů a rostlinných vzorů. Vybírat je opravdu z čeho. Nabídka je pestrá a rozmanitá. Volte vždy to, co bude sedět vašemu zahradnímu nábytku.

Jaký materiál je pro polstry na zahradní nábytek nejvhodnější?

Jasnou volbou je polstr látkový. Už na první pohled by však měl být příjemný na dotyk, pevný a odolný. Pro lehátka, židle a relaxační křesla vybírejte polstry, které snadno stáhnete a vyperete. Na údržbu je nejnáročnější bavlna a směsové tkaniny. Ty se sice dají vyprat, ale za nějaký čas je třeba obnovit u nich impregnaci.

Nevýhodou těchto přírodních tkanin je fakt, že časem ztrácejí pevnost i tvar. Při vystavení slunečnímu svitu i velmi rychle vyblednou. Proto si velkou oblibu získaly materiály nové.

Mezi nové materiály, ze kterých se vyrábí polstry na zahradní nábytek patří dralonové a teflonové tkaniny. Svými užitnými vlastnostmi dalece předčí přírodní tkaniny. Jejich vlastnostmi jsou stálobarevnost, vodoodpudivost, prodyšnost, odolnost proti UV záření a plísním. Kombinace těchto materiálů s měkkou bavlnou poskytuje spotřebiteli naprosto jednoduchou údržbu. Zahradní nábytek se jednoduše postříká vodou a nechá oschnout.

A jaké tvary trh nabízí? Polstry pro větší pohodlí a měkké sezení či odpočinek si lze vybrat s vícenásobným prošitím s podhlavníkem nebo bez, nízké i vysoké, na zahradní židle, lehátka i relaxační křesla.

Údržba

Aby vydržely dlouho pěkné, je nutné dodržet pár zásadních korků ohledně jejich údržby. Polstry vždy jednou za dva měsíce vyčistíme či vypereme. To záleží na materiálu, ze kterého jsou vyrobeny. Nikdy je nenechávejte na vlhu a dešti.

Přes sezónu je ideální mít po ruce box, kam v případě náhlého deště rychle uskladníte veškeré polstry i textilní doplňky zahradního nábytku. Ke krátkodobému i mimosezónnímu uložení se prodávají plastové boxy.

Rate this post
Sdílejte