Zahradní slunečníky

Zahradní slunečníky

Sdílejte

Zahradní slunečníky

Především v letních měsících jsou základem každé zahrady. Kvalitní zastínění zahrady je totiž předpokladem pro její správné fungování. Proto se slunečníky staly nedílnou součást koutu vyhraněného pro relaxaci. Při jejich výběru je nutné dodržet některé zásady, aby Vám pak doslova nepadaly na hlavu. Platí u nich dvojnásobně, že design je až na druhém místě.

Na prvním místě musí být vždy kvalita spolu s funkčností. V této kategorii se opravdu nevyplatí šetřit. Zahradní slunečníky mohou být sice velice příjemným společníkem i doplňkem. Ovšem jejich výběr dokáže potrápit.

Správný výběr

Prvkem, který by vás při výběru měl zajímat jako první je samotné otevírání. Otevírání slunečníku by nemělo probíhat jako souboj, kdo je silnější. Tento fakt do jisté míry ovlivňuje konstrukce. Levnější slunečníky mají konstrukci kovovou s tenkou nohou a drátěnou kostrou. Naopak luxusnější modely nabízejí zesílené provedení, ke kterému je obvykle dodáván i stojan.

Na stojan si dávejte velký pozor. Při nákupu si řádně nechte vysvětlit, jak funguje. U některých modelů, které slouží k zastínění, co největších prostor se objevuje tvrdé impregnované dřevo, které je považováno za nejkvalitnější materiál. Látka na povrchu musí být nepromokavá, nemačkavá a musí udržet stálobarevnost barev.

Design zahradních slunečníků

Po stránce designu se zahradní slunečníky považují za méně tvárné zahradní doplňky. Pracovat ve své vlastní podstatě může pouze s materiály jako je kov a dřevo. Kvalitní prodejci zahradních slunečníků v současné době již experimentují i s tvary. Klasický deštníkový tvar pomalu vytlačují takzvané lampové slunečníky.

Vyřádit se můžete tak akorát v látkách a vzorech. Zajímavostí jsou i různé potisky a vzory samotné kostry slunečníků. Ozdoby také ubírají na monótonnosti a oživují vzhled zahradních slunečníků. I přesto stále platí základní pravidlo nejdříve funkčnost až poté design.

Látka pro klobouk

Aby nejen dobře stínil, ale také hezky vypadal a odolal dešti, používají se ke zhotovení potahů tkaniny z polyesteru s bavlnou, impregnované textilie nebo laminované tkaniny. Reklamní slunečníky s nápisy, logem výrobců a výrobků, ponechte těm, kterým byly určeny. Na rodinnou zahradu nepatří a nesvědč o dobrém vkusu.

Rate this post
Sdílejte