Zahradní gril

Zahradní gril

Sdílejte

Zahradní gril

Každý člověk, snad kromě vegetariánů, má rád jídlo z ohně, ať už jde o grilované maso či grilovanou zeleninu, všechno je výborné a navíc zdravé.

Proč zahradní gril?

Mnozí z vás přemýšlejí nad tím, zda dát přednost zahradnímu grilu či krbu. Mnohdy je to těžké otázka, protože každé má své výhody. Největší výhodou grilu je to, že jej lze přemisťovat, takže nejste omezeni jedním místem, ale můžete si své oblíbené pokrmy připravit téměř kdekoliv.

Jaký gril si mám vybrat?

Existuje mnoho druhů, takže máte velké možností pro výběr zahradního grilu. Pokud gril přenášíte často, třeba jej nosíte sebou na dovolenou a podobně, tak určitě dáte přednost takovému, který je menší a lze jej snadno skládat. Avšak pokud jste gurmáni a chcete kvalitní gril na zahradu, tak zcela jistě si raději pořídíte velký zahradní gril. Rozdíl není jen ve velikosti a designu, ale také v tom, jaké je zdroj topiva upřednostňujete.

Grily na uhlí a dřevo

Pokud si vyberete zahradní gril na dřevěné uhlí či dřevo, tak dostanete jídlo doslova z ohně, takže vaše pokrmy budou mít opravdu zajímavou chuť. A kromě toho ze dřeva a uhlí dostanete daleko vyšší teploty, než z jiných topiv. A někteří si pořizují už jen kvůli kouzelné atmosféře, která z ohně vychází.

Plynové či elektrické grily

Poslední dobrou je oblíbenou variantou také zahradní gril na plyn či elektriku. I tyto typy mají své výhody. A tou největší je, že si sami můžete regulovat teplotu, takže máte jistotu, že se vám maso nepřipálí. Avšak na druhou stranu někdo tyto typy grilů kritizují, protože maso a oheň nejsou v přímém kontaktu. Takže tyto grily spíše připomínají klasický sporák, co máte v kuchyni, jen je rozdíl v tom, že jste venku.

Multifunkční grily

Pro mnohé je multifunkční zahradní gril tou nejlepší volbou, protože jak už název napovídá, má mnoho funkcí. Kromě klasického grilování zde můžete opékat anebo dokonce i udit, protože důležitou součástí multifunkčních grilů je nádoba s vodní lázní, díky které je vaše jídlo ještě zdravější. Tato nádoba totiž zajišťuje, že do vašich pokrmů nepůjdou škodlivé látky.

 

Dokážete si představit léto bez přátel, bez posezení a bez grilovaného masa? To by bylo opravdu smutné léto, proto si pořiďte zahradní gril a vrhněte se do grilování.

Rate this post
Sdílejte