Plastová okna s rozumem, aneb cena a kvalita

Plastová okna s rozumem, aneb cena a kvalita

Sdílejte

Plastová okna s rozumem, aneb cena a kvalita

Plastová okna již nejsou hudbou budoucnosti, jak si mnozí z nás myslí. Nejen, že za poslední roky u nás získaly obrovskou popularitu a tím se logicky i snížila cena, ale je třeba si uvědomit, že samotná plastová okna existují na trhu již několik desítek let. Zásadních změn jsme se dočkali až po roce 2000, kdy se na trhu začínají objevovat moderní vícekomorová plastová okna, jejichž vlastnosti jsou nesrovnatelně lepší, než jejich předchůdců.

Plastová okna se mně netýkají

Možná máte pocit, že plastová okna jsou produkt na nic a že vy o nich ani nemusíte přemýšlet. Uvědomme si ale to, že tato věc se týká v podstatě každého z nás. A to jak lidí, co již bydlí, ale i lidí, kteří se bydlet chystají. Protože každého bude jednou čekat výběr oken při novostavbě nebo výměna oken například v panelovém domě nebo bytovce. A právě plastová okna jsou nejčastějším a finančně nejdostupnějším produktem.

Okna jsou základním prvkem našeho bydlení. Vytvářejí nejen vzhled našeho domu nebo bytu zvenčí a zevnitř, ale jsou důležitá i z pohledu izolace. Právě okny uniká největší množství tepla a tím tak přicházíme zbytečně o peníze za topení. Plastová okna jsou převratná díky své izolaci a možnosti značné úspory. Často tak ve spolupráci s izolací objektu mohou majitelé ušetřit i více než 50% vynaložených nákladů za vytápění a tak se jim cena za okna může velmi rychle vrátit.

V čem tkví ta revolučnost?

Okna jsou místem výměny tepla zevnitř a zimy z venku. Samozřejmě to může být v létě při použití klimatizace i opačně. A proto je třeba zabránit, aby se k sobě teplo a zima dostaly a začaly se míchat. Jednoduše jde o izolaci. Moderní vícekomorová okna jsou moderním produktem, který má například mezi skly vakuum, nabízí až osm komor a tím je izolace téměř stoprocentní.

Pokud bychom se chtěli podívat na konkrétní produkty, rozhodně lze doporučit osmikomorová okna PASIV-OL a PASIV-HL, které nabízejí nejmodernější technologie v praxi za dostupné ceny.

Rate this post
Sdílejte