Venkovní rolety, jak vybrat ty správné?

Venkovní rolety, jak vybrat ty správné?

Sdílejte

Venkovní rolety oceníte hlavně vy, kdo máte okna situována na jih nebo jihozápad. Především v horkých letních dnech, protože oproti běžným žaluziím dokáží zablokovat až 90 % veškerého tepla. Zároveň zajišťují výbornou ochranu proti UV záření, takže nedochází k rychlému stárnutí nábytku a dalšího vybavení v pokoji. Naopak v topném období oceníte tepelnou izolaci, kterou rolety poskytují. Dokáží ušetřit až 70 % tepelné energie, která by jinak unikla okny.

Na co se při výběru zaměřit?

Na trhu se nejčastěji setkáte s hliníkovými a plastovými roletami. Rolety z obou materiálů mají téměř totožné vlastnosti, ale najdou se však maličkosti, ve kterých se odlišují. Hliníkové rolety vám v porovnání s plastovými poskytnou v mnoha ohledech lepší výhody. Hliník je pevnější a odolnější, proto jsou více bezpečné. Navíc jejich barva po čase nevybledne. Při výběru venkovních rolet je velice důležitá kvalita výroby. Jen kvalitně zpracované rolety vám poskytnou vlastnosti, které vyžadujete. Pokud se rozhodujete mezi manuálním či elektrickým ovládáním, pamatujte si, že elektrické ovládání vám poskytne nejenom větší komfort. Díky automatickému ovládání se prodlouží životnost – je šetrnější k lamelovým zámkům.

Trochu jiné rolety

Náročnější zákazník si může pořídit stínící techniku, která zajistí v interiéru příjemný stín bez ztráty výhledu do exteriéru, řeč je o screeenových roletách. Screenové rolety jsou moderní, funkční a velice elegantní systém zastínění. Jde o venkovní látkovou roletu, která je tvořena speciální látkou, která dokáže zadržet a odrazit až 80% tepelného záření. Největší výhodou oproti venkovní roletě nebo žaluziím je průhlednost. Screenové rolety můžete pořídit v různých barevných odstínech, čímž vaše místnost dostane příjemný barevný nádech.

Rate this post
Sdílejte