BENEKOV – automatické kotle na kotlíkovou dotaci

BENEKOV – automatické kotle na kotlíkovou dotaci

Sdílejte

Přemýšlíte o pořízení nového automatického kotle? Jeho financování může být o hodně snazší díky známé kotlíkové dotaci. V rámci tohoto programu můžete získat vysokou státní podporu na koupi nového ekologického kotle. Je nutné pouze dodržet několik základních pravidel. Jedním z nich je to, že se musí jednat o modernizaci. Je tedy třeba již vlastnit starý kotel, dotace se nevztahují na kompletní změnu otopného systému (např. výměna plynového topení za topení pevnými palivy není možná). Vlastnictví kotle se dokládá při podání žádosti pomocí fotografií a prohlášením. Nutnou podmínkou je provedení drobných opatření na snížení energetické náročnosti domu. Ta musí být minimálně v kategorii C.Pokud tomu tak není, je možné ji snížit, například pomocí výměny oken či dveří, zateplením vstupních dveří nebo střechy. Náklady na tato mikro-energetická opatření mohou být zahrnuté do celkových nákladů na výměnu automatického kotle. Lze na ně tedy také čerpat kotlíkovou dotaci. Její kompletní výše může být až 127 500 Kč.

benekov-r-100_73-kopie

Automatické kotle se zásobníkem na tuhá paliva značky BENEKOV a kotlíková dotace

Pokud věříte českým značkám a rádi podporujete lokální trh, potěší vás, že společnost BENEKOV je ryze česká. BENEKOV je jedním z předních světových výrobců moderních automatických kotlů na tuhá paliva, a to jak na uhlí, tak na dřevěné pelety. Společnost je na trhu už od roku 1949, tehdy ještě s názvem Strojní a výrobní kombinát se specializací na kovovýrobu.Později byla součástí státního podniku DAKON. Od roku 1991 se objevuje se současným názvem BENEKOV. Řadí se k evropské špičce v oblasti výrobků na spalování uhlí a biomasy. BENEKOV má v sortimentu i automatické kotle, které vyhovují požadavků na kotlíkovou dotaci.

Automatické kotle na tuhá paliva, na které je možné čerpat dotaci, musí splňovat parametry Ekodesignu (5. třída). Kotle 5. emisní třídy totiž plní náročné požadavky evropské směrnice 2009/125/CE, jejímž cílem je ochrana životního prostředí snížením dopadů energetických spotřebičů na životní prostředí. V nabídce společnosti BENEKOVnajdete v této kategorii 12 druhů automatických kotlů na tuhá paliva. Prodáváme kotle na kotlíkovou dotaci se zásobníkem na uhlí nebo na dřevěné pelety. Vybírat můžete mezi dvěma druhy automatických kotlů na uhlí a deseti druhy na dřevěné pelety. Víme, že každý zákazník má jiné potřeby. Proto nabízíme automatické kotle se širokým rozpětím výkonu – od 14 do 99 kW. Pro větší objekty je možné využít kaskádového zapojení kotlů, kde se dosáhne výkonu až 400 kW. Získáte tak úspornou kotelnu s neuvěřitelným výkonem.

Varianta EKO (Ekodesign) vyhovuje všem, kdo se chystají žádat o kotlíkovou dotaci na kotel. Ta může dosáhnout výše až 127 500 Kč. Automatické kotle navíc výrazně snižují náklady na vytápění. Pokud přejdete z plynu, ušetříte zhruba 60 % nákladů, při přechodu z elektřiny je úspora cca 75 % původních výdajů. Uspořit ale můžete i čas. Přejdete-li na automatiku z kotle s ručním přikládáním, získáte pro sebe až 180 hodin času! Tak výrazná může být časová náročnost o topení při používání kotle, do kterého musíte přikládat ručně.

Prohlédněte si naši nabídku kotlů, které jsou vhodné na kotlíkovou dotaci:http://www.benekov.com/produkty/filtr/____eko

Vyřízení kotlíkové dotace bez starostí! Získejte až 127 500 Kč dotaci na automatické, ryze české, kotle Benekov – VŠE VYŘÍDÍME ZA VÁS!

Pět důvodů, proč zvolit automatický kotel na tuhá paliva s dotací až 127 500 Kč

Pohodlná obsluha

Přikládáte ručně? Pokud ano, tak vás asi netěší časté chození do kotelny. Někteří uživatelé navíc kotel na noc přidusí, přičemž palivo hoří pomaleji. Tím se sice snižuje účinnost kotle, rapidně ale rostou emise, zanáší se komínová šachta a snižuje se životnost kotle. Tyto starosti vám zcela zmizí, až budete topit automatickým kotlem. Ten funguje bez zásahu uživatele i několik dní. Díky sofistikované regulaci optimalizuje spotřebu paliva dle aktuální potřeby.

Bezobslužný provoz si díky zásobníku paliva budete užívat obvykle po dobu 3 až 7 dní. Popel se při spalování uhlí vynáší ve stejném časovém intervalu, tedy 3 až 7 dní, v případě spalování dřevních pelet je tato doba podstatně delší, většinou jde o 3 až 5 týdnů. Uvedená časová období prosím vnímejte jako orientační. Intenzita vynášení popele a doplňování paliva do zásobníku je závislá na kvalitě používaného paliva a seřízení kotle. Těleso byste měli čistit jednou za 4 až 6 týdnů.

vytapeny-objekt_329

Kotel může mít další doplňkové vybavení. Patří mezi ně automatický doplňovač, odpopelňovač nebo čistič výměníku. Při použití řídicí jednotky je možné kotel ovládat pomocí vzdáleného přístupu přes internet.

Vysoká účinnost

Máte-li starší kotel, budete po jeho výměně překvapeni vysokou účinností nového automatického kotle. Účinnost našich kotlů se pohybuje mezi 91 a 96 %. Řídicí jednotka kotli přesně dávkuje potřebné množství paliva, čímž je komora kotle stabilně udržována v optimální provozní teplotě. Vysoká účinnost podstatně snižuje náklady na palivo. Přitom ale zůstává zachován stejný tepelný komfort. To přináší další úsporu, díky které se investice do automatického kotle vrací v řádu několika let. Obvykle se hovoří o 5 až 7 letech. Navíc pokud zažádáte o kotlíkovou dotaci, návratnost je takřka hned.

  • Přechodem z plynu ušetříte až 60 % nákladů
  • Přechodem z elektřiny ušetříte až 75 % nákladů
  • Přechodem z kotle s ručním přikládáním na automatický režim ušetříte ročně až 180 hodin svého času
  • Energeticky úsporné kotelny: komplexní řešení vytápění objektů (kaskádové zapojení automatických kotlů) – možno dosáhnout výkonu až 400 kW

Ekologický provoz

Pro někoho je to možná překvapivá informace, ale věřte tomu, že i tuhá paliva je možné díky automatickým kotlům spalovat ekologicky. Kotle, které splňují nejvyšší emisní třídu, toto ekologické spalování zvládnou. Jejich používání není do budoucna nijak legislativně omezeno. Automatické kotle by měly v následujících desetiletích zcela nahradit většinu kotlů na ruční přikládání.

Moderní a bezpečné technologie

Pokud si chcete být jisti, že na topení používáte moderní a spolehlivé zařízení, pořiďte si nový automatický kotel na tuhá paliva. Je vybaven celou řadou bezpečnostních prvků. Kotle se nepřehřívají. Pokud dojde k výpadku elektrické energie, nedochází k prohoření paliva do zásobníku. Některé modely můžete ovládat pomocí webového rozhraní nebo mobilního zařízení. Kotel na tuhá paliva se snadno stane součástí systému chytré domácnosti.

Bezpečnost je dosažena několika na sobě nezávislými prvky. Bezpečný provoz kotle zajišťuje havarijní termostat, sloužící k ochraně otopného systému proti přehřátí. Motor šnekového podávacího zařízen je proti přetížení vybaven termo-pojistkou. Tavná tepelná pojistka zabezpečuje kotel proti prohoření paliva do zásobníku paliva při výpadku elektrického proudu na delší dobu.

Kotlíkové dotace

Díky nízkým emisím a také splnění podmínek Ekodesignulze na pořízení automatického kotle čerpat kotlíkové dotace. Její výše může být opravdu příjemná, v některých případech dosahuje až 127 500 Kč. Neváhejte a sami se přesvědčte, zda máte na kotlíkovou dotaci nárok. Rádi s vámi projdeme jednotlivé body projektu a pomůžeme vám s jeho realizací.

Rate this post
Sdílejte