Jak na výběr sprchové vaničky

Jak na výběr sprchové vaničky

Sdílejte

Sprchový kout je nedílnou součástí většiny koupelen. Není se čemu divit, jelikož z hlediska pohodlnosti a rychlosti sprchování neexistuje nic lepšího. Vana je určena spíše na koupání a ve starším věku se již lidem nechce překonávat při vstupu do ní její vysoký okraj. Rozhodujete-li se pro koupi sprchového koutu, měli byste uvažovat také o pořízení té správné vaničky. Právě na její volbu se zaměříme.watermark.php

Tvar je třeba přizpůsobit typu koutu

Volba správné sprchové vaničky se odvíjí zejména od celkového provedení sprchového koutu. Ten může stát v rohu nebo v prostoru a tvořit jej mohou plastové stěny nebo zdi. Mnohdy je vyzděn pouze z jedné části a často i ze dvou. V potaz bychom měli brát také jeho tvar. Podle něj je pak zapotřebí vybírat vaničky hranaté, anebo naopak zaoblené. Zapomenout nelze ani její výšku. Sehnat lze jak modely poněkud zvýšené, tak i snížené. Jejich výběr by se měl odvíjet od umístění odpadních trubek pod koutem. Zapomenout nelze ani na rozměry, jež se pohybují od 70 do 150 cm.

Na materiálu záleží

V potaz je nutné brát také materiál, z něhož jsou sprchové vaničky vyrobeny. Nejčastěji se z našeho sortimentu volí modely z litého mramoru, které jsou maximálně pevné a nabízejí doslova luxusní design v mnoha různých podobách. Výborné jsou také akrylátové typy, jež jsou cenově dostupnější. Nejlevnější jsou keramické a ocelové sprchové vaničky, jež se netěší takové oblibě.

Nezapomínejte ani na koupelnový nábytek a doplňky

Zvolit je do koupelny nezbytné i stylový nábytek. Společnost M&K stavební servis s.r.o. nabízí ve svém eshopu velmi pestrou paletu kvalitního koupelnového vybavení. Ze zboží lze volit kompletní výbavu pro celou koupelnu jakékoli velikosti a provedení. Spolehnout se můžete i na poradenství a zajímavé tipy, které se ke koupelně vztahují. Prohlédněte si mnohé varianty i v kamenné prodejně zmiňované společnosti.

Rate this post
Sdílejte