7 rad, jak přežít den v práci po probdělé noci

7 rad, jak přežít den v práci po probdělé noci

Sdílejte

7 rad, jak přežít den v práci po probdělé noci

Vydařený ples, termíny v práci nebo malé miminko. Důvod pro probdělou noc se najde vždy, s radami pro přežití následujícího dne to už ale tak slavné není. Zvlášť pokud se jedná o den pracovní.

Nejraději byste byli zalezlí doma v posteli, ale musíte vydržet minimálně 8 hodin v kanceláři a ideálně být aktivní. Není to nic lehkého, s našimi tipy vám ale den uteče rychleji.

young woman in a white sheet bed on white background

  1. Dopřejte si dostatek světla

Celý pracovní den se důsledně vyhýbejte temným místnostem, vytahujte žaluzie a rozhrnujte závěsy. Přirozené denní světlo udržuje tělo v pozoru a vám se nebude chtít tolik spát.

  1. Netopte a větrejte

Nic neuspává spolehlivěji než vydýchaný vzduch v přetopené místnosti. Pokud je to možné, ztlumte topení a nechte celý den okno otevřené na větračku. Přísun čerstvého vzduchu vám udělá dobře.

  1. Dodržujte pitný režim

Přestože vás to bude lákat, vyhýbejte se kávě a energetickým nápojům. Sice vás nabudí, ale jen na chvíli a poté přijde propad. Mnohem lepší je uvařit si na začátku dne konvici se zeleným čajem nebo si připravit vodu s citronem a po celý den upíjet. Pokud máte navíc kocovinu, pijte o to víc.

  1. Pravidelně se protahujte

Nastavte si na telefonu upomínku a každou hodinu se pořádně protáhněte. Rozproudíte krev a váš mozek se vám za to odmění bystřejším fungováním.

  1. Jezte střídmě

Nezatěžujte svůj organismus těžkými nebo sladkými jídly. Dejte si lehký salát nebo zobejte slunečnicová semínka. Ideální jsou také ovocné smoothies.

  1. Místo obědové pauzy si běžte na chvíli lehnout

20minutový spánek přes den dělá divy a spolehlivě nahradí několik hodin nočního spánku. Je ale důležité, abyste nepřekročili magickou hranici 20 minut. Nejen kvůli délce polední pauzy, ale především proto, že po této době se tělo ponoří do hlubší fáze spánku a po probuzení už nebudete svěží.

  1. Naplánujte si snadný program

Co nemusíte udělat dnes, odložte na zítra. Dnes se věnujte drobným činnostem, na které jindy nemáte čas a které nevyžadují složité přemýšlení.

Hned jak přijdete domů…

…pokračujte v běžných denních činnostech. Pokud byste si totiž šli lehnout, kompletně byste si rozhodili spánkový režim. Vydržte alespoň do večera a pokud se ráno vzbudíte dřív, vyrazte do práce dohnat včerejší resty.

Občasné ponocování jde snadno zvládnout. Co když ale probdíte každou noc, i přesto, že ležíte doma v posteli? Příčinou nespavosti může být například špatná matrace.

Jak vybrat správnou matraci vám poradí aplikace Dr. Sleepa. Můžete také zajít do jakékoli prodejny označené žlutou samolepkou, kde vám odborný personál rád pomůže s výběrem kvalitní matrace.

Rate this post
Sdílejte