Kontinentální snídaně si z hotelů domů odnést nechcete, kontinentální postel ano

Kontinentální snídaně si z hotelů domů odnést nechcete, kontinentální postel ano

Sdílejte

Ať už jste v pětihvězdičkovém hotelu spali nebo ne, určitě jste někdy zatoužili po tom, aby to jako v pokoji z takového hotelu vypadalo u vás doma. Kontinentální postel je způsob, jak si přenést pohodlí a design z hotelu do vaší ložnice.

Výška, ze které se snadno vstává. To ale nebudete chtít

Základem kontinentální postele je tzv. boxspring, proto se těmto postelím také někdy říká boxspringové. Je to systém pružin, který pomáhá roznášet váhu těla a zajišťuje pružnost postele.

Na pružinách leží hlavní nosná matrace, tvořená rovněž pružinami, které reagují na tlak samostatně. Zajišťují tělu podporu při ležení ve všech možných polohách. Matrace je často rozdělena do sedmi zón podle tuhosti a zajišťuje tak ideální podporu páteři.1

Všechno završuje tzv. topper, vrchní matrace z pěny s paměťovým efektem, která dodává pocit měkkosti a pohodlí.

Všechny tři vrstvy jsou zasazené do rámu z masivního dřeva na nožičkách a postel je tak vysoká přibližně 65 cm. Z této výšky se velmi pohodlně vstává. Topper a nosná matrace jsou většinou umístěny volně, což usnadňuje údržbu nebo případnou výměnu matrací.

Výhodou je volitelný design

Kontinentální postele se vyznačují velkým důrazem na design a jeho variabilitu. Podobu postele si sladíte podle svého vkusu. Dostupné jsou potahy mnoha barev a typů látek.

Můžete si zvolit i typ čela postele, případně změnit design nožiček. Často je na výběr i úložný prostor, většinou v podobě otomanu otevíratelného z různých stran.

Beautiful girl sleeps in the bedroom, lying on bed, isolated
Beautiful girl sleeps in the bedroom, lying on bed, isolated

Milovníci designu určitě ocení edici kontinentálních postelí od společnosti Tropico s názvem PureDesign. Postele Tropico Continental jsou zhotoveny ze špičkového dřeva s matracemi z nejmodernějších materiálů. To vše v krásném designovém balení, které si zvolíte podle představ.

Pokud přemýšlíte o koupi, je vždy lepší si postel nejdřív vyzkoušet na vlastní kůži.

Rate this post
Sdílejte