Pohodlně usínat je možné i díky vhodně zvolené přikrývce a polštáři

Pohodlně usínat je možné i díky vhodně zvolené přikrývce a polštáři

Sdílejte

Velkou část našeho života trávíme spánkem. Kvalitní spánek nám snad více než co jiného pomůže dodat energii a zlepšit kvalitu celého následujícího dne. Ovšem i to vyžaduje svá pravidla. Kromě takzvané spánkové hygieny, o které jsme se učívali ve škole, můžeme pro klidné usínání udělat i to, že zvolíme vhodnou peřinu a polštář.

Mnoho z nás se určitě dokáže orientovat v tom, jaké například vybrat povlečení a jak ho vhodně zakomponovat do interiéru. Dle nálad nebo aktuálních trendů měníme vzory a barvy, abychom se v ložnici cítili dobře. To je sice krásné a důležité, ale ani to nejlepší ložní prádlo se neobejde bez kvalitní a vhodně zvolené výplně. Tedy bez přikrývky a polštáře.

Umělá vlákna vítězí nad přírodními

Dříve se přikrývky vyráběly výhradně z husího nebo kachního peří. Peří má výbornou schopnost lidské tělo ohřát a zároveň pohlcovat vlhkost a od těla ji odvádět. Péřové přikrývky se v jisté míře používají dodnes, ale postupně je nahrazují umělá vlákna. K těm se přechází hlavně z důvodu všude mezi námi rozšířených alergií a také díky jejich daleko snadnější údržbě. Přikrývky a polštáře z dutého vlákna jsou velmi příjemné na dotek a fungují i jako dobrý izolátor, zajistí dostatečný tepelný komfort a jsou vhodným řešením pro alergiky. Výhodou oproti klasickým péřových přikrývkám je, že tyto můžeme kdykoli pohodlně vyprat v pračce za použití standardních pracích prostředků.

Odborníci doporučují pořídit si peřiny dvoje. Jedny na léto v lehčím provedení, druhé, teplejší, pak na zimu. Investice to nemusí být nijak zatěžující, protože i kvalitní české přikrývky lze sehnat už od několika stokorun.

U polštářů je vhodné se kromě materiálu orientovat i podle rozměrů. Pro klasický polštář na spaní se používají nejčastěji rozměry 70 × 90 cm. Pokud vám vyhovuje vyšší vrstva pod hlavou, doporučuje se navíc ještě polštářek 40 × 40 cm.

Polštářky pro kvalitní spánek i dekoraci

Tyto menší polštářky vhodně poslouží i jako doplněk nebo dekorace vaší postele. Takže pokud rádi svůj interiér zdobíte, vyberte si i povlak na polštářek 40 × 40 cm. Moderní a vkusné povlaky na polštářky najdete v ceně již kolem padesáti korun, takže je můžete libovolně dle nálady měnit. Velmi široký výběr najdete například na stránkách českého výrobce rodinnebaleni.cz.

Rate this post
Sdílejte