Pružinové matrace – spaní jako na zámku

Pružinové matrace – spaní jako na zámku

Sdílejte

Není lepší způsob jak začít den, než když se člověk dobře vyspí. Správný výběr matrace má lví podíl na tom, jestli se ráno probudíme odpočatí, nebo rozlámaní a mrzutí. Pošlete tu starou a proleželou do věčných lovišť a poohlédněte se třeba po některé z moderních pružinových matrací, která uspokojí nároky i těch nejpohodlnějších spáčů!

Zapomeňte na nepohodlné matrace z vašeho dětství

Možná teď kroutíte nechápavě hlavou, protože si ještě pamatujete na staré pružinové matrace z dob vašeho dětství. Pružiny nezřídka tlačily do zad a bylo těžké najít pohodlné místo. To vše už je minulostí, vývoj pružinových matrací totiž s dobou pokročil a nyní v této kategorii sežene mimořádně komfortní výrobky s výbornými ortopedickými vlastnostmi. Díky tomu si je oblíbí i starší lidé a ti, kdo trpí problémy s páteří. Oproti alternativním pěnovým matracím mají ty pružinové velmi dlouhou životnost, takže se vám investované peníze mnohokrát vrátí.

Komfortní pružinové matrace

Jak tedy vypadají nynější pružinové matrace? Především jsou vyrobeny tak, aby rovnoměrně distribuovaly váhu těla, tudíž vám nabídnou stoprocentní pohodlí. Vše spočívá v konstrukci. Obyčejné pružinové matrace mají pouze jednu velkou pružinu, ty komfortnější jsou tvořeny větším počtem menších pružin. Ty jsou uloženy v tzv. taštičkách, proto se také můžete setkat s termínem taštičková pružinová matrace. Co do materiálu existuje u moderních matrací velká variabilita. U pružinových matrací se dokonce setkáte i s tím, že je každá jejich strana pokryta jinou vrstvou s různou tvrdostí (k oblíbeným a zajímavým možnostem patří například koňské žíně, kokosové či bambusové vlákno a latexová pěna). Tak si budete moci vyzkoušet, jaký typ spaní vám vyhovuje.

Než si pořídíte novou matraci

Koupě matrace není banální záležitostí, jde přece o vaše záda. Nepořizujte tedy první kousek, na který narazíte. Nejlepší je vybírat novou matraci ve specializovaném obchodě, kde vám dokážou i poradit. V Plzni a okolí se můžete obrátit například na firmu Matrace WEBSTR, u níž si lze matrace dokonce vyzkoušet, takže si určitě nepořídíte zajíce v pytli. Pokud máte v bytě dostatek místa, nezdráhejte se pořídit si větší kousek pro skutečné pohodlí.

Rate this post
Sdílejte