Vybíráme povlečení do horkých letních nocí

Vybíráme povlečení do horkých letních nocí

Sdílejte

Špatně se vám v létě spí? Je vám horko, potíte se a povlečení se nepříjemně lepí na kůži? Na vině je právě ložní prádlo. Vyberte si takové, ve kterém se vyspíte do růžova i za parných červencových nocí.

Povlečení do ložnice i dětského pokojíčku najdete na Favi.cz. Stačí si projít největší katalog on-line nábytku nebo se inspirovat obrázky toho nejlepšího z tuzemských domácností.

Na ceně (ne)záleží

U ložního prádla samozřejmě platí přímá úměra: čím vyšší cena, tím lepší kvalita. Získáte nejen větší pohodlí, ale povlečení je zpravidla odolnější a déle vám vydrží. Jenže co se týká povlečení na léto, není dobré řídit se výlučně cenovkou. Povlečení, ve kterém se nebudete dusit, pořídíte od několika stokorun po tisíce. Daleko důležitější je zkontrolovat malý lísteček se složením. Právě to rozhodne, jak dobře se vám v noci bude spát.

 

Spoléhejte na bavlnu

Znáte ten pocit, když se vám povlečení nepříjemně lepí na upocené ruce? To se vám s bavlnou nestane. Je totiž lehká, prodyšná a její absorpční schopnosti si poradí i s potem. Kromě toho je bavlna vlákno odolné, které ustojí i časté praní a žehlení.

Bavlna se ale skrývá pod různými názvy. Mimo 100% cotton najdete také různé její úpravy, které však disponují stejnými funkčními výhodami. Domácnosti, které jsou věčně ve shonu, si nemohou vynachválit krepové povlečení. Krep je stejně prodyšný, ale navíc se vůbec nemačká, a proto jej nemusíte žehlit. Saténové povlečení je o něco náročnější na úpravu, zato vás odmění opravdovou hebkostí. Povlečení z bavlněného saténu patří k tomu nejlepšímu na trhu. Je vyroben z vysoce kvalitní česané bavlněné příze. Oproti saténu vyrobenému z polyesteru výborně pohlcuje vlhkost a je prodyšný. Chcete si dopřát opravdový luxus? Pak se v horkých letních večerech natáhněte na postel povlečenou do ložního prádla z damašku. Damaškové povlečení je známé pro svou mimořádnou jemnost a hebkost.

 

Zkuste vlákna nové generace

Vlákno nové generace nemiluje jenom módní průmysl, ale také výrobci ložního prádla. Modal micro nebo třeba lyocell jsou látky, které při výrobě nezatěžují přírodu a navíc vynikají skvělými funkčními vlastnostmi – třeba právě prodyšností a vysokou absorpční schopností. Lyocell, vyráběný z celulózy dřeva, je navíc odolný a málokdy se prodře. Modal Micro zase obstojí i při vyšších pracích teplotách. Ložní prádlo z bambusu jsou zase povinnou výbavou každého alergika. Vlákno má totiž silné antialergické vlastnosti a přírodní antibakteriální účinky.

Je potřeba bát se polyesteru?

Ani polyester ale netřeba zatracovat. Díky moderním technologiím jsou totiž materiály z polyesteru vybaveny novými vlastnostmi, které umělé vlákno přibližují k těm přírodním. Kupříkladu mikrovlákno dokáže vyrovnat teploty a pokožku nedusí tak, jako tomu bylo před lety. Některým materiálům je ale lepší se za letních nocích vyhnout, byť je vlákno sebekvalitnější. Horko vám bude v ložním prádle ze saténu, velvetu nebo žerzeje.

obrázek 3

Rate this post
Sdílejte