Masivní nábytek

Masivní nábytek

Sdílejte

Stále více lidí se vrací ke zcela přírodním materiálům. V naší přetechnizované době, je to únik do dob našich babiček. Připomíná nám to dětství a připadáme si obklopení dřevem příjemně. Z masivu z pravého dřeva se vyrábí prakticky veškerý návyk. Ten se hodí nejen na chatu, chalupu, do restaurace, na zahradu, ale i do bytu. Masivní nábytek můžete mít opravdu všude. Od předsíně, kuchyň, obývací pokoj i koupelnu.

Je sice pravda, že nábytek z masivu není zrovna nejlevnější, ale když uvážíme, že je to nábytek na celý život, tak se určitě vyplatí si ho pořídit. U nábytku z lamina nemůžeme počítat, že nám vydrží tak dlouho. Masivní nábytek potřebuje občas údržbu. Je třeba ho napustit voskem, přelakovat, a bude zase jako nový. Většinou se vyrábí v přírodním odstínu, a je jen přelakovaný. Lak se používá ekologický, bezbarvý. Masivní nábytek nám vnese do našeho domova kus přírody. Krásně provoní byt dřevem.

Při zařizování bytu masivním nábytkem můžeme začít hned v předsíni. Řeklo by se, že na předsíni zas tolik nezáleží. Opak je ale pravdou. Když k nám přijde návštěva, je právě předsíň první místnost, kam vejde a udělá si o nás hned první úsudek o tom, jaký máme vkus, jak jsme pořádkumilovní a podobně. První dojem udělá hodně.

Masivní nábytek hned v předsíni

Určitě neuděláme chybu, když masivní nábytek pořídíme do předsíně. Takový botník z masivu je velmi praktickým doplňkem. Je potřeba v každé rodině, aby se nám boty nepovalovaly po zemi. Botníky jsou policové a vyklápěcí. Dovnitř uklidíme boty, a nahoru se dají odkládat nějaké drobnosti, nebo když je nízký, je možno si na něj sednout při přezouvání. Určitě budeme potřebovat věšák, nebo skříň. Každý si potřebuje odložit kabát, nebo bundu.

Někomu stačí věšák, ale ti, co mají rádi ošacení uklizené, ti volí uzavíratelnou skříň. Nesmíme ani zapomenout na zrcadlo v rámu z masivu. Je přeci nutné, před odchodem z domova zkontrolovat, jak vypadáme. Určitě se nám hodí i polička, nebo věšáček z masivu. Vždy je vhodnější zařídit jakoukoliv místnost masivním nábytkem od jednoho výrobce. Budeme tak mít jistotu, že bude mít nábytek stejný odstín. Nábytek z masivu se většinou vyrábí ze smrkového, a borovicového dřeva.

Je takřka nezničitelný. V případě, že se poškodí, snadno ho opravíme nábytkářským voskem. Ten se po zahřátí rozlije do spáry, která vznikla neopatrným zacházením. Spáru, nebo hranu snadno opravíme, a počkáme, až vosk ztuhne. Tím je oprava hotová. Pak už stačí přelakovat, a nábytek z masivu je opět jako nový.

Masivní nábytek

Každá kancelář by měla vypadat representativně. Vždyť je to místo, kam chodí potenciální zákazníci, kteří chtějí využít našich služeb. Proto je velmi důležité, aby se cítili dobře, dobře se jim sedělo, a nepospíchali pryč. K tomu nám mimo jiné pomůže kvalitní a pohodlný masivní nábytek. V každé kanceláři, či pracovně dominuje stůl a židle.

Stůl může mít různé tvary. Kulatý, nebo obdélníkový tvar převládá. Nemusí být zcela obyčejný, ale může mít třeba tvarované, vyřezávané nohy. To samé platí i o židlích. Co je ale nejdůležitější, je pohodlná židle, na které se dobře sedí, správná opěrka, aby nikoho po chvilce sezení nebolela záda. To by se pak zákazník snažil rychle odejít, a mohlo by sejít ze zakázky. Každá kancelář potřebuje ke svému chodu i skříň na tiskopisy a zakázky. Někdo si může i dovolit skříň vyřezávanou, nebo kombinovanou z různých druhů masivu. To potom vypadá opravdu skvěle.

Taková vyřezávaná skříň z masivu je potom perlou kanceláře. Určitě to není zrovna nejlevnější, ale dobře to plní svůj účel. Zákazník si řekne, že firma prosperuje dobře, když si může pořídit takový nábytek, a nebude váhat si objednat zboží, nebo službu. Je to takový vhodný tip reklamy.

Rate this post
Sdílejte