Ratanový nábytek a jeho výprodej

Ratanový nábytek a jeho výprodej

Sdílejte

Umělý ratan

Ještě před tím, než si ukážeme samotný ratanový nábytek, si přibližme, co je to umělý ratan, ze kterého právě ratanový nábytek pochází. Umělý ratan neboli polyratan  je uměle vytvořená látka, která má však na rozdíl od pravého ratanu skoro samé výhody. Umělý ratan nebledne, nepraská, vydrží extrémní teploty, sníh ani déšť mu není nepřítelem. Má ochranu před UV – zářením, takže ani slunce ho nepoškodí. Co se týče údržby, stačí Vám voda a nějaký hadřík, umělý ratan nepotřebuje téměř žádnou údržbu. Disponuje obrovskou pevností a pružností, na rozdíl od ratanu přírodního. Je recyklovatelný a odolný vůči plísním a škůdcům.

Ratanový nábytek

Ratanový nábytek má hliníkovou konstrukci, pevnou, o kterou se však nemusíte starat, navíc je ošetřena antikorozní úpravou. Samotný nábytek se může pyšnit stejnými vlastnostmi jako má jeho výrobní látka, polyratan. Díky těmto vlastnostem je úplně ideálním nábytkem na zahradu nebo případně dovnitř. Je lehký a díky svému modernímu designu se hodí téměř ke všem druhům nábytku.

A co nevýhody?

Do této chvíle v článku byly zmíněny pouze výhody ratanu i nábytku z něho, ale co nevýhody? Snad jedinou nevýhodou je samotná koupě a cena. Nábytek z umělého ratanu se pohybuje v rozmezí cen od tisíců až po statisíce, co však stojí za těmito velkými rozdíly? Je to samozřejmě kvalita. Ve většině případů platí nízká cena na úkor kvality. A jak se pozná nekvalitní ratanový nábytek? Výplet z umělého ratanu není pořádně pevný a utažený nebo třeba hliníková konstrukce prosvítá mezi ratanem? Právě to je znak, že nábytek není kvalitní. Mnohdy má také levný ratanový nábytek malou UV ochranu nebo dokonce vůbec žádnou. To má za následek blednutí či praskání na místech, kde svítí slunce. Proto je potřeba si dávat pozor na kvalitu nábytku, který kupujete, často se za obrovskými lákavými slevami skrývá nízká kvalita.

Kde nakupovat?

Samozřejmě v kamenných obchodech si nábytek můžete prohlédnout a posoudit jeho kvalitu. Za to na internetu tato možnost není, proto je důležité vybírat si z obchodů s dobrými recenzemi. Na mnohých stránkách s kvalitním nábytkem je možno zastihnout opravdu slevy, které se vyplatí.

Rate this post
Sdílejte