Selský nábytek

Selský nábytek

Sdílejte

Selský nábytek má opět svoji velkou oblibu. Má masivní konstrukci, dlouho vydrží, design bývá jednoduchý. Výborně se hodí na chalupy, chaty, ale i do nových venkovských domů. Starožitný vzhled mu dodá ruční opracování. Je z přírodního dřeva.  Některý selský nábytek je i malovaný. Bývají to hlavně skříně a truhly. Domovu dodávají pohádkovou atmosféru. Je to imitace nábytku, který se používal v minulých dobách.

K výrobě nábytku se používá především borovicové dřevo, které je snadno opracovatelné. Stylový, přírodní nábytek má svoje kouzlo. Vytvoří útulný a příjemný domov. Na výběr jsou stoly, židle, skříně, truhly a mnoho dalšího.

Jídelna v selském stylu

Každá jídelna potřebuje pevný stůl, židle ale i lavici. Vše je vyrobeno z kvalitního materiálu. Může to být borovice, smrk, nebo dub. Nábytek z masivu má dlouholetou životnost. U stolu je důležité, aby byl pevný a stabilní. Stoly se vyrábějí čtvercové, obdélníkové, oválné i kulaté. Pokud si chceme pořídit selskou lavici, zvolíme stůl čtvercový, nebo obdélníkový.

U selského stolu bývají nohy vyřezávány. To samé je i u židlí. Na výběr jsou i celé sety. Záleží, co se nám zrovna hodí, i je důležité, jak velký prostor v jídelně máme, a také kolik lidí bude pravidelně u stolu sedět. To vše musíme vzít v potaz při výběru nábytku. Do jídelny se samozřejmě hodí příborník. Když máme celou jídelnu vybavenou selským nábytkem, přikoupíme jen pár drobností, jako jsou třeba poličky, na které se vystavují malované hrnečky, nebo mlýnky na kávu a podobně. Nábytek z masivu nám krásně provoní celou jídelnu dřevem.

Selským nábytkem si můžeme vybavit celou chalupu

Selský nábytek nás tak trochu spojuje s přírodou. Je to nábytek z čistě přírodních materiálů, nejsou zde používané žádné náhražky dřeva. Může být selský nábytek malovaný. Vyvolává v nás pocit života na zámku, nebo v pohádce. Malovaným nábytkem je možné zařídit celý interiér, nebo si pořídit jen jednotlivé kusy nábytku. Malovaný může být jakýkoliv kus nábytku. Může to být skříň, příborník, židle, nebo cokoliv jiného. Na všem vypadá malování moc pěkně. Krásně to zútulní domov, a cítíme se tam spokojeně. Malování se dělá velmi kvalitními barvami, takže má velkou trvanlivost.

Selský nábytek v ložnici

Ložnice je místem odpočinku. Trávíme v ní třetinu života, tak velmi záleží na tom, jak jí zařídíme, aby nám v ní bylo co nejlépe. Postel z masivu nám vydrží celý život, protože je z kvalitního materiálu. O náš klidný a nerušený spánek nám taková postel určitě poskytne. Čelo postele může být malované, nebo vyřezávané. Obojí vypadá moc hezky, a budeme se tam cítit dobře. Ložnici ovšem netvoří jen postel, ale je potřeba i jiný nábytek. Potřebujeme úložné prostory. Mohou to být skříně, ale i komody. Vhodné jsou i truhly.

Vedle postele by neměly chybět ani noční stolky. Ty k posteli prostě patří. Noční stolek bývá se zásuvkou, na odkládání drobností. Ložnici si můžeme zařídit z jednotlivých částí nábytku, nebo jí koupit již jako celek. V takovém případě již nebudeme muset přemýšlet nad tím, zda se k sobě jednotlivé kusy hodí.

Obývací stěny

Vyrábějí se v různých rozměrech. Než si jí pořídíme, je potřeba změřit, kolik místa na ní máme. Obývací stěna se skládá z několika skříněk, některé mohou být i závěsné, může mít i vetší skříň, na kabáty.  Již při výrobě se počítá s tím, že v ní bude televize, takže je tam prostor, určený přesně pro ni. Většinou má i zásuvky na ukládání drobnějších věcí. Obývací stěna by měla ladit se sedací soupravou, aby obývací pokoj vypadal hezky. Obývací pokoj, je místnost, kde se schází celá rodina a vodíme si tam návštěvy, takže moc záleží na tom, aby se tam všichni cítili dobře, a měli pohodlí.

Rate this post
Sdílejte