Jak vybrat vhodnou podlahu

Jak vybrat vhodnou podlahu

Sdílejte

Víte, co všechno byste měli vědět, před výběrem podlahy? Podlahových krytin je na trhu mnoho a vybrat tu správnou, která bude vyhovovat právě vám, se může zdát neřešitelným úkolem. S výběrem vám pomůže společnost Podlahy Rejfek, která se pokládkou a renovacemi podlahových krytin zabývá už od roku 1995.

1) Co vše podlaha ovlivňuje

Podlaha, kterou vyberete do svého bydlení, ovlivňuje celkový vzhled a atmosféru místnosti. Nejenže byste měli řešit technickou stránku podlahy, její funkčnost a praktické výhody, ale zároveň by do vašeho bydlení měla zapadnout, popřípadě pozvednout důležité prvky a styl vašeho bytu nebo domu. Výhodou nabídky společnosti Podlahy Rejfek je volba barvy, vzorku a celkového vzhledu podlahové krytiny.

2) Zvolte správný materiál

Materiál podlahové krytiny by pro vás měl být snadno udržovatelný, praktický a také dekorativní. Zároveň si můžete zvolit dekor dřeva, masivní dřevěnou podlahu nebo například oblíbenou korkovou nebo PVC podlahu. Jakoukoliv podlahu pak můžete doplnit bytovým nebo zátěžovým kobercem. Zajímejte se o styl svého bydlení, a pokud máte rádi přírodní materiály, volte linoleum nebo dřevo, pokud vám nevadí umělé materiály, volte laminát nebo vinyl.

3) Zajímejte se o čištění a údržbu

V nabídce společnosti Podlahy Rejfek naleznete také množství čistících prostředků a doplňků, které vám umožní kvalitní péči o vámi zvolenou podlahu. Dřevěné podlahy pravidelné zametejte a také vysávejte. Tyto podlahy jsou celkem náchylné k poškrábání, vyhněte se také mokrému čištění. Podobně se udržuje také laminátová podlaha. Nejsnadnější údržbou se pyšní vinylová podlaha, kterou můžete zametat, vysávat, popřípadě setřít mopem.

4) Vyzkoušejte tyto podlahy

Podlaha z masivního dřeva

Dřevo je materiál, který vydrží nejdéle, proto se o této podlaze právem říká, že ji můžete mít věčně. Nebojte se do svého bydlení investovat, dlouhodobá investice se vám vrátí a vy budete s kvalitní podlahou z masivního dřeva spokojeni.

Laminátové plovoucí podlahy

Tyto podlahy jsou vyrobeny ze z dřevovláknité MDF desky, vrchní vrstvy laminátu s dekorativním potiskem a spodní části, kde je takzvaná protitahová vrstva. Podlaha je vhodná také pro dekorativní účely, díky široké nabídce lákavých dekorů. Výhodou je také jednoduchá a rychlá montáž a snadná údržba.

Vinylové podlahy

Výhodou těchto podlah je nižší cena a vysoká odolnost. Vinylová podlaha se skvěle hodí například do kuchyně a nepotřebuje žádnou speciální údržbu. Výhodou je možnost jejího použití do vlhkého prostředí, jednoduchá pokládka a opět široký výběr dekorů.

Rate this post
Sdílejte