Problémy s dveřmi

Problémy s dveřmi

Sdílejte

Problémy s dveřmi

Dveře jsou nedílnou součástí snad každé místnosti a mohou být i dokonalým interiérovým doplňkem, avšak někdy jsou s nimi také potíže. Může se stát, že nám jdou zavřít a podobně, a co pak s nimi?

Dveře nejdou zavřít

Mezi nejčastější problém, kterým musíme u dveří řešit je to, že dveře nemůžeme zavřít. Samozřejmě, že to velice nepříjemné a my hledáme všechny možnosti, jak to co nejrychleji dát vše do pořádku. Pravdou je, že velice často se to stává nesprávným zvolením dveří do koupelny, protože když zvolíte dveře, kterým vadí vlhkost, tak se může stát, že se roztáhnou a pak už nemohou pasovat. Pokud se jedná o koupelnové dveře, tak jediná možnost je výměna, ale pokud se vám stalo jen náhodou, že se dveře dostali do kontaktu s vodou, tak je stačí vysušit a měly by se vrátit do původního stavu.

Dveře nechtějí být otevřené

Hned druhým problémem dveří je ten, že když je otevřeme, tak se nám samy vrátí. V tomto případě za to nemůže voda, avšak špatná montáž zárubně. Dochází k tomu nejčastěji, když si chcete dveře namontovat sami a nepoužijete při tom vodováhu, protože ta je hodně podstatná a to zejména ve třech bodech, které se pravdu musí kontrolovat, aby dveře šly, tak jak mají.               V případě, že jste si dveře nechali ukotvit odborníkem a přesto se vám dveře samy zavírají, měli byste se obrátit na něj, protože neodvedl dobrou práci, a tak by to měl napravit.

Když dveře drhnou

Ne tak častým, ale také nepříjemným problémem dveří je, že začnou někde drhnout či skřípat. V tomto případě může být důvodů více. Jedním z nich je také to, že se uvolnil některý z pantů a to buď opotřebovanosti anebo tíhou. V tomto případě stačí přitíhnout pant anebo když je pant hodně narušen, tak koupit nový. Dalším aspektem může být opět špatná montáž. Tentokrát za to může špatné ukotvení zárubní, například když použijete málo pěny či zvolíte méně kvalitní pěnu a dojde k deformování zárubně. V tomto případě nezbývá nic jiného, než vyměnit nejen dveře, ale také zárubně.

Ani posuvné dveře nejsou dokonalé

Pokud si myslíte, že když zvolíte posuvné dveře, tak se problémům s dveřmi vyhnete, tak nemáte pravdu. U těchto dveří je největší problém s kolejnicí, po které dveře jezdí. Může se stát, že není správně namontována a jde do kopce či z kopce, takže dveře se nepohybují, tak jak mají anebo také může někde drhnout. V tomto případě je lepší zavolat si člověka, který vám dveře montoval a reklamovat je, protože tyto dveře jsou poměrně drahé, tak by měly fungovat stoprocentně.

 

Problémy s dveřmi se mohou běžně vyskytnout, a tak je důležité odhalit příčinu, abychom si je mohli sami a rychle opravit a tak nepřijít o své soukromí.

Rate this post
Sdílejte