Profi nástroje na obrábění kovů

Profi nástroje na obrábění kovů

Sdílejte

Profi nástroje na obrábění kovů

Mnoho domácích kutilů se ve svých zahradních dílnách zabývá prací se dřevem nebo kovem. Především při tom druhém materiálu je zapotřebí kvalitních pomůcek, které vám ušetří práci. Pojďme se podívat, co používají profesionálové.

Výběr nástrojů na obrábění kovů je skutečně široký. Frézy, destičky pro soustružení, vrtáky, závitníky, kalibry a měřidla nebo kleštiny na upínání. To všechno je v nabídce e-shopu www.nastroje.cz, ze kterého objednávají menší i větší firmy a soukromníci. Jejich produkty, které dodávají už 20 let, jsou určené především pro profesionální použití v průmyslové výrobě, protože splňují náročné požadavky.

Nejdůležitější je přesnost

Ve strojírenství je nejdůležitější dodržovat přesnost a kvalitu. Neustále je třeba kontrolovat všechny rozměry, milimetr je velká odchylka. Ke kontrolování rozměrů se využívají měřidla a kalibry.

Posuvné měřítko má doma snad každý kutil. Zatímco vy si vystačíte s tím obyčejným, které má obvykle z druhé strany hloubkoměr, v praxi se využívají spíše digitální. Doma změříte jednou šuplerou téměř všechno, profesionálové mají jiná měřidla – hloubkoměr, výškoměry a úchylkoměry.

Co už doma asi mít nebudete, jsou kalibry. Ty se vyplatí pořídit především v sériové výrobě, pokud vyrábíte několik kusů výrobku se stejnými rozměry. Kalibr neměří, jen vám řekne, zda rozměry odpovídají či nikoliv. Každý má svou velikost a lze s ním kontrolovat právě jen ten jeden rozměr, proto by se nevyplatil pro jednorázovou výrobu. Asi nejčastěji se používají závitové kalibry, kterými lze snadno zkontrolovat správnost závitu (rozměr i vadné vyřezání).

Pokud si chcete domů pořídit vybavení profesionálů, hodit se vám budou tvrdokovové vrtáky. Poradí si s tvrdými materiály (litina, železo, hliník a jiné kovy) a jsou opatřeny speciálními povlaky pro delší životnost.

Kromě toho, že ve výše zmíněném e-shopu prodávají prvotřídní nástroje pro obrábění kovů, funguje tam i dobrá komunikace se zákazníkem. Bez problémů poradí, co by bylo vhodné pro vaše účely, a dodávka je rychlá.

Rate this post
Sdílejte