Jak pracovat s barvami na textil

Jak pracovat s barvami na textil

Sdílejte

Barvy na textil jsou tu proto, abyste si mohli jakkoliv textil vyzdobit, namalovat, pokreslit a vyrobit si tak doma originální kousek, který jinde neuvidíte. Barvy na textil také mohou zakrýt vady na textilu. Já například používám barvy na textil proto, abych zamaskovala skvrny od sava, kterých má na oblečení víc než dost, protože neustále něco savuju.

Obarvit můžete jak celý kus textilu, nebo jen na textil něco namalovat, či napsat a podobně. Na každé barvě na textil je napsáno, jak se barva používá a jak oblečení, či textil nejlépe obarvit. Barvení textilu však není vůbec snadné, protože většinou se to nepovede hned napoprvé.

Textil bývá po prvním barvení flekatý a tak je třeba jej obarvit ještě jednou, či dvakrát, aby barva byla sytá, intenzivní a jednobarevná bez fleků. Pokud máte například látku, kterou byste chtěli pomalovat, použijte k tomu akrylovou barvu.

Ruční malba na látku je velmi drahá, ale přitom při troše zručnosti dokážete textil nazdobit i sami doma. Jak na to? Budete potřebovat akrylovou barvu štětce o různé síle a také tiskárnu a počítač. Na internetu si najděte v google pod obrázky například nápisy Home.

Vyjede-li vám nějaký zajímavý, pak si jej vytisknete v požadované velikosti. Nápis pak můžete obkreslit a to velmi jednoduše. Přiložte jej k oknu, nebo proti světlu a na nápis umístěte látku, na kterou jej chcete obkreslit.

Pomocí akrylové barvy pak nápis obkreslete a nechte zaschnout. Uvidíte, jak budete mít doma krásný, ručně malovaný kousek, který se hodí například na polštář, či záclonku. Sama si takto maluji a ručně šiji a jsem s výsledkem velmi spokojená.

Rate this post
Sdílejte