Uvažujete o zastřešení bazénu?

Uvažujete o zastřešení bazénu?

Sdílejte

Bazény se stávají poměrně běžnou součástí zahrad u rodinných domů a stále více lidí je doplní i zastřešovacím systémem. Ten je víceúčelový a dokáže koupání učinit komfortnějším a prodloužit koupací sezonu o několik týdnů, ne-li měsíců, rozhodně nejde jen o nějakou zbytečnou vymoženost.img_3574

Proč vůbec bazén zastřešit

Nejprve bychom si měli ujasnit důvody, proč nám zastřešení bazénu ulehčí život. Není jich zrovna málo. Jakmile bazén zakryjeme, udržíme v něm snadněji konstantní teplotu přes noc, zvýšíme kvalitu vody a snížíme potřebu použití chemikálií. Voda bude chráněna před napadáním nečistot a uspoříme čas, který bychom strávili údržbou. Navíc snížíme škody, které na bazénu může natropit zimní období.

Bezpečnost především

Další stránkou je bezpečnost. Bazén představuje potencionální nebezpečí pro děti a zvířata, proto bychom ho měli zabezpečit. Zastřešovací systém je skvělou možností a je zde i varianta dětské pojistky. Bezpečná řešení pro váš bazén nabízí firma Albixon, přední výrobce bazénů a příslušenství.

Plavání v krytém bazénu

V bazénu se rozhodně nemusíme koupat pouze tehdy, je-li odkrytý. Střechu můžeme nechat a příjemně si zaplavat nebo se vyřádit ve vodě s dětmi, i když počasí zrovna úplně ideálně nepřeje. Odstínění UV záření jako bonus slouží preventivně proti vzniku rakoviny kůže. Budete chráněni před různými povětrnostními vlivy a vykoupete se pěkně v soukromí. Koupací sezona už nebude jen v létě, ale od jara do podzimu, vaši investici do bazénu si tak mnohem lépe užijete.

Jak je to s estetikou?

Dnes si lze vybrat takové zastřešení bazénu od Albixonu, které se k němu přesně hodí a zároveň bude vyhovovat vašim individuálním potřebám. Může být nízké, střední i vysoké, k dispozici jsou desítky modelů různého vzhledu, rozměrů i materiálu. K nejoblíbenějším patří různé varianty polykarbonátových výplní s hliníkovou konstrukcí. Jde o výrobky odolné, perfektně technicky řešené bez nějakých zádrhelů během používání, moderní a estetické. Rozhodně se nemusíte bát, že zastřešení zhyzdí vaši zahradu, vybrat můžete takové, které sem co nejlépe zapadne.

Rate this post
Sdílejte