Hledáte plot, jež vám vydrží léta? Co třeba kovaný nebo betonový?

Hledáte plot, jež vám vydrží léta? Co třeba kovaný nebo betonový?

Sdílejte

To, jaké oplocení máme kolem nemovitosti, rozhoduje o celkovém rázu působení domu. V některých případech se hodí spíše venkovský styl, jindy majitelé hledají něco elegantnějšího, netradičního nebo extravagantního. Základem ale v drtivé většině bývá, aby plot splňoval požadavky na odolnost vůči povětrnostním vlivům, slunci, dešti, aby nebylo potřeba jej co dva roky ošetřovat, ať už nátěrem, nebo obrušovat, utahovat…

K novějším druhům plotu patří tzv. betonové ploty. Jejich velkou výhodou je, že jsou naprosto bezúdržbové, můžete si vybrat z mnoha dezénů, tvarů, odlišnost najdete i v barvách a pokud je váš pozemek na rušné ulici, zajistí vám i dokonalé soukromí.

Betonové ploty – trvanlivost a přizpůsobivost přáním zájemců

Podíváme-li se na betonové ploty, můžeme být překvapeni, jak různorodě mohou působit. Zvolit lze model, který je jednoduchý a zároveň nejlevnější, kdy je plot tvořen z obdélníkových dílů v různých šířkách a délkách. Díly jsou upevněny do „téček“, jež jsou zabudovány do země a plot je díky tomu naprosto stabilní. Podle toho, kolik dílů na sebe uložíte, získáte požadovanou výšku plotu.

Vybrat si můžete ploty bez plastického vzoru, nebo s ním. Také barevná odlišnost je možná, tady již se mění cena.

Jestliže chcete, aby byl plot „domáčtější“, vrchní část plotu můžete doplnit o díl, který nebude plný, jednolitý, ale budou v něm otvory, bude členěn, může být rovný nebo do obloučku…

Betonové ploty jsou velmi trvanlivé, nečeká vás takřka žádná údržba, díky mnohotvárnosti je možné použít jej jak u klasických rodinných domů, tak na oplocení komerčních objektů nebo zahrad.

Kované ploty – elegance a vkus

Pro ty, co hledají plot nejen trvanlivý, ale i krásný, jsou naprosto dokonalým řešením kované ploty. Buď mohou být kované celé, nebo je možné kombinovat je se betonem i dřevem. U dřeva je nutná údržba, proto záleží na zvážení, jestli zvolíte plot celokovový nebo kombinovaný.

I tady můžete vybírat z různých typů a stylů, jak mohou být ploty krouceny, zdobeny, jakým způsobem budou zpracovány sloupky… V případě, že chcete, aby byla brána nebo branka plná, tedy bez otvorů, je možné plot uzpůsobit i těmto požadavkům.

Společností, které vyrábí tento druh plotů je skutečně mnoho. Zadejte si do vyhledávače na internetu některý z požadovaných plotů, prohlédněte si fotografie a oživte váš pozemek novým, krásným oplocením.

 

Rate this post
Sdílejte