Zahradní architekt aneb Zahrada jako ze žurnálu

Zahradní architekt aneb Zahrada jako ze žurnálu

Sdílejte

Chcete, aby vaše zahrada byla perfektní, ale sami se do toho raději nepouštíte? Nejste sami, existuje plno lidí, kteří mají krásné představy o tom, jak by jejich zahrada měla vypadat, ale už to neumí realizovat, a proto také využívají zahradních architektů.

K čemu zahradní architekt slouží?

Podobně, jako známe klasického architekta, který nám navrhuje domy, tak funguje i zahradní architekt. Jediný rozdíl je v tom, že tento architekt se specializuje na vaši zahradu. Takže vám navrhne, jak by vaše zahrada mohla vypadat a také své plány zrealizuje a pak se můžete chlubit zahradou jako ze žurnálu.

Jak vypadá práce zahradního architekta?

Nejprve je důležité, aby zahradní architekt viděl plochu, s kterou má pracovat a samozřejmě také potřebuje znát její rozměry. Každopádně se zeptá na tom, jak si zahradu představujete vy sami, aby neudělal něco, co byste rozhodně nechtěli. Poté vytvoří projekt, mnozí architekti již nabízí trojrozměrné projekty, abyste si jednoduše dokázali představit, jak to bude vypadat. Samozřejmě, že tato osoba má jisté vzdělání a musí pečlivě přemýšlet o jezírkách, chodnících, zatravnění, každé rostlině, zda může do vaší zahrady a do jakých míst, vzhledem ke klimatickým a půdním podmínkám. A když se vám vytvořený projekt bude líbit, tak se dá do práce a z pouhého obrázku na papíru vytvoří váš sen.

Kolik mě takový architekt bude stát?

Pravdou je, že nechat si vytvořit zahradu odborníkem, jakým je zahradní architekt není nejlevnější záležitost. Ale vždy záleží na velikosti všeho pozemku a také na tom, jak pozemek vypadá, zda je zdevastován a potřebuje radikální obnovu anebo zda jde o normální zahradu, která potřebuje jen jiskru. A dalším aspektem je také vybavení, které již máte doma, jako jsou květináče, které byste chtěli použít a už jste nakoupili a podobně.

Kde mohu zahradního architekta najít?

Objednat si člověka, který by proměnil vaši zahradu, není nic těžkého. Na internetu najdete hned několik zahradních architektů a kontakt na ně, abyste se s nimi mohli domluvit. Někteří lidé si nechají architekty doporučit od známých, ale vzhledem k tomu, že to u nás není tak běžné, je lepší přečíst si recenze na internetu.

Zahradní architekt je sice poněkud drahá záležitost, ale jsou lidé, kteří obětují tyto finance, aby měli kolem sebe harmonické prostředí, ve kterém by se cítili krásně.

Rate this post
Sdílejte