Pokud nechcete na zahradě pracovat sami, kupte si zahradní traktůrek

Pokud nechcete na zahradě pracovat sami, kupte si zahradní traktůrek

Sdílejte

Na zahradě je po celý rok mnoho práce, a pokud ji chcete mít opravdu krásnou, tak se tam opravdu nadřete a strávíte zde mnoho času. Avšak pokud se nechcete tolik namáhat, můžete si zakoupit pomocníka v podobě zahradního traktoru.

Potřebuje moje zahrada traktůrek?

Mnoho lidí přemýšlí, jestli má investovat do zahradního traktoru, protože to není zrovna malá částka. Ale pokud se rozhodnete, že si na něj našetříte, rozhodně uděláte dobře. Traktor se hodí do každé zahrady. V létě se nemusíte potit u elektrické sekačky, protože si můžete pohodlně vozit a zároveň pečujete o svůj trávník. A pokud si koupíte multifunkční traktůrek anebo na svůj traktůrek si dokoupíte různá příslušenství, tak můžete traktor využít nejen v létě, ale také v zimě, kdy nemusíte odhazovat sníh lopatou, ale jen vytáhnete traktor a pohodlně sníh odstraníte z cesty. Traktor vám také může pomoct na podzim s neposedným suchým listím a téměř při každé namáhavé práci.

Jak se traktor obsluhuje?

Pokud si zvolíte kvalitní značku, tak máte doma takové menší auto, protože tyto traktory mívají pod kapotou silné motory, aby veškerou práci zvládli. A samozřejmě, že je vše podobné, jako v autě. Normálně si volíte směr pomocí volantu a také jsou traktory, kde si dokonce volíte rychlosti. Sice to není běžná řadicí páka, ale je to na podobném principu. A pravdou je, že je poměrně nenáročný. Stačí, když dolijete palivo, zkontrolujete stav oleje a máte to. Pravdou je, že někdy musíte dávat pozor, kde jedete, abyste nechytli nože na traktoru, ale pokud se vám to podaří, lze je jednoduše vyměnit.

Jak se s traktorem seče?

Záleží na tom, jaký typ zahradního traktoru si zakoupíte, respektive kolik peněz jste ochotni do takového pomocníka investovat. Protože existují traktory, kde si můžete volit, a pak jsou takové, kde jen jedna varianta. Ale většinou si lze vybrat mezi tím, zda budete trávu sbírat do koše, anebo můžete tak zvaně mulčovat, kdy trávu sbírat nemusíte.

Jak se s traktorem odhrnuje sníh?

Tento proces je také velmi jednoduchý. Stačí, když ke svému traktůrku připevníte dané příslušenství. V tomto případě se jedná o ohrnovací radlici a můžete vyjet do zimy. A díky pomocníku, s kterým dvorek odrhnete daleko rychleji, než ručně, tak nepromrznete.

A co na podzim?

Nemyslete si, že svůj traktorek vytáhnete jen dvakrát ročně, protože pomocníka do zahrady potřebujete pořád. Samozřejmě, že si můžete koupit spoustu dalším příslušenství a jedním z nich je také kartáč. Tímto kartáčem se můžete zbavit suchého listí, kterého je na podzim všude plno. A také si můžete očistit dvorek, když se vám tam dostane bahno a podobně.

Kde traktor zakoupím

Zahradní traktor bývá někdy vystaven ve velkých obchodech, které se zaměřují na dům a zahradu. Dokonce to v jistém období bývá i zlevněno, takže se vám může podařit zakoupit jej velmi

výhodně. A někteří si své zahradní pomocníky objednávají přes internet, což je také možnost. A protože se to někomu zdá být drahé, tak se domluví například bratr se sestrou a koupí si takového pomocníka spolu napůl. Někdy to sice vede rozporům, ale pokud spolu dobře vycházíte, tak ušetříte a udělá to užitek obě dvěma.

Mít doma zahradní traktor je stejné, jako byste doma měli poklad. Traktor je veliký pomocník, který vám ušetří spoustu času a práce.

Rate this post
Sdílejte