Živý plot se zeravem západním

Živý plot se zeravem západním

Sdílejte

Toužíte po pěkném plotu, který nebude zdobit jen několik dřevěných prken? Živé ploty symbolizují mnohem zajímavější alternativu. Nejpoužívanějším stromem se přitom pro tyto účely stal právě zerav západní. Zjistěte jeho nároky a staňte se odborníkem přes jeho pěstování.

Charakteristické rysy

Zerav západní pochází původně ze Severní Ameriky. Zde je schopný dosahovat výšky 15 až 20 metrů. Tvoří jej šedohnědá kůra, která se postupně v podélných pruzích odlupuje. Za zmínku stojí jeho kuželovitý vzhled, který  dává skvělé podmínky pro tvarování zeravu západního.

Detailněji se nyní zaměříme na jeden kultivar pojmenovaný jako „Yellow Ribbon“. Ten charakterizuje štíhlý vzrůst schopný dosáhnout výšky až 5 metrů a šířky 1,5  metrů. Nové jehlice zde mají výraznou oranžovou barvu, která se později zbarvuje do odstínů zelené. Pěkný kontrast zde vytváří i spojení vnitřních zelených a vnějších žlutých větví.

Vhodný i pro začátečníky

Tato dřevina je ve svých požadavcích zcela nenáročná. Dobře snáší mráz i suché a horké počasí. Nejlépe se jí bude dařit v půdách s příměsí písku. Pozor si dávejte jen na trvale vlhké půdy, které by mohly napáchat škodu.

Kam jej umístit

V úvodu tohoto článku jsme prozradili, že za nejvhodnější umístění lze považovat jeho součást živých plotů. Pokud jej budeme pěstovat ve dvojici s dalším kusem, můžeme s jejich pomocí ozdobit vstup do domu nebo do zahradního přístřešku. Pěkně bude působit i v záhonu vedle růží nebo trvalek.

V horkých dnech se můžete těšit na uvolňování příjemných silic, které provoní vaší zahradu.

Pro více informací navštivte web www.okrasne-stromy.cz a inspirujte se velkým množstvím okrasných stromů v nabídce.

Rate this post
Sdílejte