Financování bydlení: Jaké půjčky se berou nejčastěji?

Financování bydlení: Jaké půjčky se berou nejčastěji?

Sdílejte

Uvažujete, že byste se stěhovali do nového? Investování do stavby nového domu anebo komplexní rekonstrukce je samozřejmě poměrně nákladné. Jen málokdo má našetřeno tolik finančních prostředků, aby pokryl celý rozpočet. Naštěstí si lze půjčit, a to u různých finančních institucí. Úvěry se liší jak charakteristikami, tak i celkovou částkou, jíž můžete po uzavření úvěrové smlouvy disponovat. Jaké jsou tedy nejčastější půjčky na bydlení?

Hypotéky nabízí i několik milionů korun

Většina lidí si automaticky v případě financování bydlení bere hypotéku. Právě ona je totiž schopna pokrýt i několikamilionové investice. Jedná se přímo o půjčku dlouhodobého charakteru, jež je určena právě na dotování stavby nového objektu, případně velké rekonstrukce. Vyznačuje se nízkou úrokovou sazbou stlačenou většinou pod 2 % a také možností její fixace. Tu lze volit na libovolnou dobu, obecně se doporučuje celkem 5 let. Po uplynutí této lhůty získáte odlišnou výši úroku a můžete přejít k jiné bance.

Úvěr ze stavebního spoření

Máte uzavřené stavební spoření a potřebujete hotovost na zaplacení veškerých stavebních prací či nákup stavebního materiálu? Pokud ano, není problém volit klasický či překlenovací úvěr ze stavebního spoření. Charakteristický je konstantní úrokovou sazbou a flexibilním splácením. Stejně jako hypotéka je ale typický také nezbytností dokladování vlastního příjmu a dalšími tvrdými podmínkami.

Nebankovní půjčky pro dofinancování stavebních činností

Jestliže potřebujete pouze několik desítek tisíc korun, vyplatí se vsadit na online půjčku bez doložení příjmu. Získat jejím prostřednictvím je možné až 30 000 korun na dobu splatnosti stanovenou v maximu až na 30 měsíců. Tuto flexibilní půjčku si není problém vzít přímo z pohodlí vlastního domova. Stačí pouze navštívit internetové stránky www.bez-pujcka.cz, vyplnit příslušná pole a peníze budete mít na vlastním účtu do několika hodin.


Rate this post
Sdílejte