Snižte spotřebu energií díky správným radám. Poradíme, na koho se obrátit

Snižte spotřebu energií díky správným radám. Poradíme, na koho se obrátit

Sdílejte

light-bulb-2632075_640Už vás nebaví platit vysoké účty za energie a chcete snížit svoje náklady? Kritickým obdobím bývá hlavně zima, protože je větší spotřeba energie na vytápění a ohřev teplé vody. Jenže to není žádná výmluva. S přijmutím několika opatření mohou být vaše účty nižší. A pokud to budete chtít změnit opravdu značně, nabízí se možnost rekonstrukce. Základem jsou vždy dobře míněné rady od profesionálů. A my víme, na koho se můžete obrátit.

Jak ušetřit na energiích?

Jistě znáte běžné rady, že ušetřit můžete správným větráním, zbytečným nepřetápěním místnosti a podobně. Víte ale, že úspora elektřiny může spočívat i ve výměně neúsporných žárovek za LED variantu a používání moderních spotřebičů, které dokážou efektivněji nakládat s energií? Další významnou částí měsíční útraty je částka vynaložená na spotřebu vody. Zajímavé je, že úspora vody v sobě ukrývá i část spotřeby elektrické energie, která je věnována na její ohřev. Praktické řešení tedy spočívá ve výměně plné vany za sprchu, instalace šetřičů vody nebo nákup vhodného bojleru. Hodit se může i termostatická sprchová hlavice, která si pamatuje teplotu naposled používané vody, takže se vyhnete dlouhému nastavování a tedy upouštění vody.

Cenné rady k nezaplacení

To bylo pouze pár praktických rad, které vám mohou pomoci. Nejsou ani zdaleka všechny, další dávku najdete v internetové encyklopedii internetové služby E.ON Rádce. Zde jsou přehledně zpracované tipy, jak na úspory energií. Pro specifické případy a vaše další otázky jsou k dispozici formuláře, kde je možné kontaktovat odborné poradce. Osobní konzultace s energetickými poradci je dostupná v Brně a Českých Budějovicích. Pokud to máte daleko, můžete je kontaktovat také emailem: poradce@eon.cz nebo telefonicky: 800 773 443.

Když je potřeba vylepšit dům

Nejvíce jsou kladené otázky na rekonstrukce a dotace. V případě, že se chcete pustit do úprav domu, je potřeba pečlivě zvážit použité technologie a jejich vzájemnou kombinaci. Pokud na to půjdete chytře a vaše stavba není příliš členitá, můžete se poměrně značně přiblížit velmi nízkým spotřebám energií dosahovaných u pasivních staveb. Díky možnosti dotazů na poradce se budete snadněji orientovat v džungli nejnovějších dotací a způsobech, jak je efektivně využívat. To vám pomůže ještě více ušetřit.

Rate this post
Sdílejte