Jak oživit nudné místnosti? Spoustou dekorací

Jak oživit nudné místnosti? Spoustou dekorací

Sdílejte

Připadá vám váš byt či dům prázdný? Bez života? Možná to chce dekorace!

Poraďte si více světla

Dodejte svému obydlí světlo! Malý stolek s lampou nebo velké stojící osvětlení zaplní prázdné místo v pokoji a rozzáří ho. Lustr často nestačí a drobná lampa v rohu nebo vedle křesla poslouží nejen jako dekorace, ale bude také účelná – pokud umístíte lampu na účelné místo, může vám posloužit také při večerním čtení, nebo při romantickém večeru pomůže naladit tu správnou atmosféru.

Polštáře a přehozy

Textil je skvělým doplňkem interiéru. Pokud vám váš obývací pokoj připadá prázdný, přidejte polštáře! Jednobarevné, vícebarevné i vzorované – každý z nich oživí váš interiér a dá mu novou tvář. Pokud máte malé děti, pohovku můžete efektivně ochránit přehozem. Pořídit si můžete různé stylové přehozy, které pohovku či křeslo nejen ochrání, ale i zkrášlí. Přehozy i polštáře můžete koupit ve specializovaných obchodech, ale i na internetu.

Drobné doplňky

Támhle je místo, nezdá se vám? Zkuste ho zaplnit drobnou soškou, malým stolečkem nebo květinou. Nebo si pořídíte stylový stolek, na který budete moci umístit nějakou pěknou květinu. Kytka místnost nejen zkrášlí a dodá jí nový vzhled, ale je také zdrojem kyslíku. Ve starožitnictví můžete sehnat nějaký pěkný kousek nábytku, který váš interiér ozvláštní a dodá mu nádech jedinečnosti.

Krásné zdi díky obrazům

Pokud se vám zdi zdají prázdné, není nic jednoduššího než si pořídit nějaký pěknou dekoraci, kterou místo zaplníte. Volit můžete mezi obrazy v rámech i bez nich, vybrat si můžete z moderních maleb i abstraktních děl, ale vsadit můžete i na staré obrazy, které mohou působit i jako retro. Správné zvolený rám může doladit každý interiér. Dávejte ale pozor, aby vše korespondovalo – k hypermodernímu nábytku se nejspíš nebude hodit klasická malba ve zlatém rámu. Ale při správném sladění i takováto kombinace může fungovat.

Zdi však perfektně oživí i malá polička, která zároveň vytvoří místo pro další dekorace, nebo se může stát místem, kam uložíte knihy.

Rate this post
Sdílejte