Lité podlahy – podlahy budoucnosti

Lité podlahy – podlahy budoucnosti

Sdílejte

S litými podlahami se dá dosáhnout perfektního, téměř dokonalého výsledku. Existuje několik typů těchto podlah a každý má svá specifika. Kdy se dají využít a jaké mají vlastnosti?

Opravdu rovná podlaha

Především je třeba si uvědomit, že lité podlahy nemusí sloužit pouze jako podklad pod některou z krytin. Stejně tak dobře se s nimi dá vytvořit perfektní finální povrch! A třeba i s neobvyklým designem. Vylitím se vytvoří dokonale rovná a homogenní vrstva, na kterou se dobře pokládají další vrstvy, nebo se nechá jen tak. Jak se toho docílí? Směs má samonivelační (neboli samovyrovnávací) schopnosti. Díky tomu i moderním technologií při pokládce se nemusí povrch složitě a zdlouhavě dorovnávat.

Blesková realizace

Realizace lité podlahy je velmi rychlá. S těmi správnými prostředky je položena bleskovou rychlostí, a navíc neschne dlouhé týdny. Po 48 hodinách je pochozí, plně zatížit se dá po 10 dnech. Po 28 dnech ji lze přebrousit a položit na ni finální krytinu. I když jde o kvalitní a o něco dražší materiál, za realizaci se nemusí zaplatit více než za suchý beton. Ušetří se totiž čas i pracovní síla.

Jaký typ zvolit?

Každý typ lité podlahy má svá specifika. Betonové lité podlahy jsou vhodné i tam, kde je vlhko, vlhkosti velmi dobře odolávají. Anhydritové podlahy oceníme u všech staveb, zejména v místech s podlahovým vytápěním. Epoxidové podlahy neboli pryskyřičné se zaměřují na netradiční design.

Originální design podlah z pryskyřice

Cena za podlahu z pryskyřice je sice vyšší, získáte za ni ale kvalitní a originální podlahu, kterou jen tak někdo mít nebude. Máte jasnou představu o výsledku, ale pořád ne a ne přijít na to, jak jej dosáhnout? S litými epoxidovými podlahami to konečně dokážete. Pryskyřice se totiž dá tónovat, použít pro průhledný efekt i vytváření obrazců.

Rate this post
Sdílejte