Dělíte se o svou postel s domácím mazlíčkem?

Dělíte se o svou postel s domácím mazlíčkem?

Sdílejte

Jak to vypadá, když si nastěhujete čtyřnohého kamaráda do postele? Prozradíme vám, na co si dávat pozor a jaká opatření byste měli dodržovat.

Nepochybujeme o tom, že  milujete své chlupaté mazlíčky. Kam až zašla vaše psí láska? Dovolili jste jim sdílet s vámi jednu postel nebo je to pro vás naprosté tabu? Prozradíme vám výhody i nevýhody obou variant!

Lidé se při debatování o domácích zvířátkách obvykle rozcházejí na dva tábory. Někdo na pejska nedá dopustit a považuje jej za člena rodiny. Jiný by souhlasil, že k pejskovi chová jistou náklonnost, nicméně je to zvíře, které patří na zahradu, ne do bytu a už vůbec ne do postele.

Výhody

  • Nejlepší pocit bezpečí

Pejsci odjakživa dokazují svým majitelům bezpodmínečnou lásku.  Jsou ochotni pro svého páníčka udělat cokoliv na světě, jen aby jej ochránili před nebezpečím a lidé jsou si toho vědomi. Usínání za přítomnosti čtyřnohého kámoše tak probíhá poklidně a beze strachu.

  • Živé topení

Jste zimomřivci? Nezapomeňte si pořídit kvalitní set přikrývky s polštáře, které splní nejvyšší požadavky na hygienu a pořádně zahřejí. Ovšem žádná peřina ani polštář se nevyrovná měkké, příjemné a hřejivé srsti vašeho miláčka.

  • Zbaví vás napětí

Pejsek funguje jako přirozené antidepresivum a celkově člověku zlepšuje psychický stav. Dokáže značně zvednout náladu a těžké chvíle se stávají snesitelnější. Nedivte se proto, že je váš spánek během psí přítomnosti mnohem lepší a klidnější.

Nevýhody

  • Nekonečně mnoho chlupů

Úplně, ale úplně všude! Záleží, kam až sahá vaše vlastní „chlupatá“ hranice. Bojujete s chlupy po celém bytě a jediné místo, kam se nepodívají je vaše postel? Nebo jste naopak v jistou chvíli rezignovali a řekli si, že už je to vlastně jedno? Pak s touto nevýhodou počítejte a rozhodně ji nepodceňujte! Vhodným řešením je vysavač s nástavcem na chlupy, umí zázraky.

  • Pozor na rozmazlenost!

Mějte pod kontrolou poslušnost svého pejska. Udělá jen to, co mu povolíte a věřte, že i nevědomky mu můžete povolit až přespříliš. Pozorujete určité změny? Dožaduje se každé možné chvilky vaší pozornosti? Neustále kňučí, když si jej nevšímáte? Pak z něj vychováte „mamánka“. Musíte mu někde nastavit hranice, ať už ve společném spaní nebo někde jinde.

  • Intenzivní údržba postele

Musíte se naučit přijmout fakt, že zvířata kromě pelichání mohou přenášet i různé parazity. A těm se v teplém prostředí rozhodně daří. Nevystavujte svou matraci takovému riziku a opatřete si například chránič matrace, který můžete pravidelně prát. Své matraci tak značně prodloužíte životnost.

Rate this post
Sdílejte